29 de desembre 2019

Resum 2019 (Sèries)

Cada any quan arriben aquestes dates acostumo a fer "tops" amb lo que més m'ha agradat de llibres, pel·lícules, restaurants... bé. Aquest any ho reduiré una mica. Avui diumenge faré el de les sèries (pel·lícules ho descarto, només n'he vist 14.. potser em quedaria amb la nova versió del Rey Leon :D).

Sèries 2019

Han sigut un total de 32 temporades de 30 sèries diferents. (i les que encara m'han quedat pendents!!). Han sigut més sèries que l'any 2018, que van ser 22 temporades de 17 sèries.

Si mirem per plataformes, el guanyador absolut és Neflix:

Com a curiositat, totes les vistes a HBO han entrat al top5.


Passo a fer un muntatge amb les 10 que crec que he gaudit més (que no vol dir que siguin les millors)


Les he posat més o menys per ordre.

He encapçalat el rànquing amb la finalització de Juego de Tronos perquè és una sèrie que m'ha fet gaudir moltíssim i crec que fins a dia d'avui, la única que m'ha fet veure capítols a altes hores de la matinada o desitjar plegar de treballar i anar ràpid a casa per veure el capítol corresponent. I potser a molts no va agradar el final, però ni tan mal. Ha sigut una sèrie fantàstica a molts nivells :-)

Segueixo amb Chernobyl, Merlí Sapere Aude o la Amiga Estupenda, pràcticament totes elles competint per una segona posició en el rànking. Chernobyl fa patir, Merlí és propera i la Amiga Estupenda és una gran adaptació del llibre de la Ferrante.

La Casa de Papel i Fariña, competint també per la posició. De Fariña en destaco la bona feina d'adaptació i el treball dels actors, mentre que de La Casa de Papel en destaco sobretot les ganes de veure capítols, enganxa i malgrat que aquesta temporada té una trama més irreal, et venen ganes de seguir veient més.

Verano azul l'he posat com a punt nostàlgic (vull veure més sèries antigues, aquest any) i apunto a que crec que mai l'havia vist sencera o no la recordava, i crec que va ser una bona sèrie en quant a arguments trencadors amb l'Espanya rància que hi havia en aquell moment. Mai no és tard per a un bon reconeixement, malgrat que clar, ara ens queda força antiga i molts capítols se'ns poden fer pesats perquè van a un altre ritme.

Finalment, tant El Perfume (nova interpretació del clàssic de Süskind) com Élite com el Embarcadero han sigut series que m'han mantingut bastant amb l'ai al cor (a diferents nivells) i que no he volgut deixar fora del TOP, malgrat que soc conscient que altres candidates s'han quedat fora.

Segur que no coincidim massa, però si n'heu vist alguna, ja direu!

Altres sèries que s'han quedat fora del TOP:

1 comentari:

Sergi ha dit...

Una bona pila de sèries! N'has vist moltes que jo he deixat passar voluntàriament i que difícilment em repensaré. Ara mateix estic una mica orfe i no m'acabo de decidir. Però tenint em compte que no tinc HBO, i que algunes d'aquesta casa sí que les veuria, les altres del teu top 10 no em criden l'atenció. Les que no he vist, ja s'entén.

Vull destacar que fas servir un argument que jo mateix emprava per demostrar que Game of Thrones és una altra cosa. Hi ha moltes sèries que ens agraden, però molt poques que ens facin despertar-nos de matinada per mirar capítols, o que comentem una vegada i una altra amb els companys. Segur que hi ha gent a qui no agrada, però pels que ens hi vam enganxar era una mena de religió. Llarga vida a GoT!

Hauré de buscar en una altra banda la inspiració per trobar sèries, a veure si en Pons me'n descobreix alguna que em cridi l'atenció.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails