23 d’octubre 2019

Granada

Fa cosa d'un mes vaig estar a Granada.

Hi havia anat fa molts anys, quan feia 4t d'ESO... de viatge de classe... bé, ja us podeu imaginar que poca cosa en recordava. El viatge va ser a TORREMOLINOS i des d'allà vam fer excursions d'un dia a Còrdova (mesquita), Granada (Alhambra) i Sevilla.

Ara ho hem fet MILLOR.

El viatge va durar tres dies i diria que el vam optimitzar força bé. També cal dir que vam optar per anar-hi amb tren, que ens era més còmode i realment acabes gastant el mateix espai de temps (entre que vas al aeroport, esperes, bla bla i bla bla bla... doncs això. I  a més, no contamina tant).

DIVENDRES


Vam arribar a mig matí i el primer que vam fer és anar a deixar les coses a l'apartament. Vam tenir sort, ens va fer molt bon temps, i de seguida vam buscar un lloc on poder menjar.


Un cop amb la panxa plena, vam passejar pel casc antic i, entre altres coses, vam visitar la Capilla Real, que és on hi ha enterrats els Reis Catòlics + Juana la Loca, Felipe el Hermoso i un nen. Donen una mica de mal rollo les criptes en general, allà amb les tombes tant segellades i pensar que porten tants segles allà posats. No sé. Que als cementiris em passa el mateix, eh. Bé, doncs això. I us he de dir una cosa: els auriculars d'audio-guia de poca cosa us serviran perquè xerren i xerren sense parar i arriba un punt que perds el fil. Després vam visitar la Madraza (en aquest cas era una visita guiada i ens va encantar com ho va fer el noi). La Madraza va ser la primera universitat de la ciutat i va ser inagurada pel rei nassarita Yusuf I.


Tot seguit vam visitar la biblioteca provincial (erem 7 i 6 érem bibliotecaris, que vols). A mi personalment em va desanimar perquè la vaig trobar molt obsoleta i, em sap greu dir-ho, però d'un abandonament en tots els sentits (mobles, espai, col·lecció....). Us inserto un tuit que vaig fer amb algunes fotos.

Sap greu que el govern la tingui en aquest estat, la veritat.

En fi. Després vam seguir passejant per la zona del Realejo i finalment vam sopar i vam tornar a l'apartament. Estàvem fet pols.

DISSABTE

El vam dedicar de forma quasi completa a la visita de l'Alhambra (a mi personalment no em feien falta sis o set hores de visita, però bueno). Què dir d'ella? és que és preciosa, no tinc paraules. Qualsevol cosa es queda curta. Els jardins, els palaus nazaris, els interiors, les fonts... tot. Màgic, molt currat (i encara amb no massa gent). Havíem comprat les entrades ja feia mesos, crec que tres o quatre mesos abans. Això és important tenir-ho en compte per si teniu previst anar-hi.


Pel vespre ens vam acostar als baixos del barri d'Albaicín i vam sopar per allà. L'ambient molt bo i el menjar també molt bo. Realment poques queixes tinc d'aquest viatge jejejeje


DIUMENGE

I diumenge vam fer la gran caminata. Ens vam llevar ben d'hora i vam començar a enfilar cap a la zona del Sacromonte. En realitat no teníem intenció d'arribar fins a l'abadia, però xino xano vam anar fent camí i vam arribar-hi, i clar, les vistes són molt boniques. 

El camí és bonic perquè just al davant hi tens l'Alhambra i, a mesura que vas caminant veus les cases de la gent que viu per la zona (majorment gitanos) que tenen cases tradicionals que moltes són coves que s'endinsen a la pedra. De fet, el Centre d'Interpretació del barri es troba allà i es conserven en el seu estat original 11 coves que serveixen per explicar la forma de vida al llarg dels anys (no vam poder anar-hi, no teníem temps). Vam arribar a l'Abadia ben cansats jeje


De tornada vam fer la parada obligatòria al barri d'Albaicín (aquest cop, des de dalt, des del mirador de San Nicolás que és molt famós perquè just davant hi tens l'Alhambra). Albaicín es el barri masulmà i conserva l'estructura i l'aspecte que tenia en l'època medieval. Forma part del patrimoni de la UNESCO juntament amb l'Alhambra i els jardins del Generalife.


I fins aquí el viatge :-)

2 comentaris:

roser ha dit...

Quan era molt jove (molt, molt!) volia anar a estudiar a la Sorbonne o la Granada. Mira tú. Em vaig conformar amb l'Auònoma.

Eli Ramirez ha dit...

jejeje jo estava entre si agafar una beca Sèneca o una Erasmus, però em va tirar més Itàlia :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails