01 de setembre 2019

Pel·lícules: Ready Player One | Yo, Tonya

Un parell de pel·lícules força recomanables:

Ready Player One (Steven Spielberg)

Quan vaig llegir el llibre, vaig flipar. Em va encantar tot el que s'hi deia, vaig subratllar moltes frases, em vaig sentir molt a prop d'aquella manera de viure. Us explico: la història s'ubica al 2.044 i el món està fet una merda. Almenys, el món físic, ja que existeix una cosa que es diu OASIS i que és una plataforma on poder viure paral·lelament. A dins d'OASIS pots ser qui vulguis, treballar-hi, estudiar-hi, fer amics, tot.

En Wade és el protagonista del llibre i de la pel·lícula.
És un noi que, com molts altres, busca un tresor que està amagat a dins del joc i que és herència del seu creador, mort fa relativament poc. I totes les pistes i proves són relatives als anys 80... o sigui que és un festival de referències, el llibre!

I QUÈ PASSA AMB LA PEL·LÍCULA? doncs que és diferent. A veure, manté l'essència... però canvien les proves, canvien moltes coses. He llegit bastant sobre aquests canvis, i segurament tinguin raó i ajudin a fer una pel·li més dinàmica i més apta per a tots els públics però meh. A mi aquestes coses em descol·loquen bastant. I no és mala peli (per favor, és del Spielberg!) però per mi és una peli d'acció més, que amb el temps, oblidaré.

Yo, Tonya (Craig Gillespie)

Coneixeu la història de Tonya Harding? Jo no estic gens al cas i ni tan sols em sonava haver sentit mai aquest nom. Es veu que va ser la primera una patinadora artística en fer un triplet en competició. (Encara es viva, perdó). Tonya va créixer en un entorn distant i conflictiu, la seva mare la tractava fatal... però ella va tirar endavant i es va convertir en una de les millors patinadores del país (EEUU) malgrat la seva mala òstia XD.

Doncs bé, resulta que a l'any 1994 la van acusar d'estar al darrera d'una agressió contra Nancy Kerrigan, la seva principal rival. Això va suposar que la fessin fora de la Federacó Americana del Patinatge i va dir adéu a la seva carrera (he llegit por ai que ara fa de boxejadora).

La pel·lícula és una biografia d'ella i realment està molt ben feta, em va agradar molt i l'actriu borda el paper. M'ha agradat molt veure-la perquè ho vaig fer per casualitat (moguda pels premis que havia rebut) i no m'esperava que m'agradés massa.

Per cert, com que l'any 1994 ja hi havia càmeres (i televisió), aquí us deixo el moment en que la Nancy va ser agredida. 


  2 comentaris:

  Sergi ha dit...

  Aquí un que també va quedar decebut amb la pel·li de 'Ready Player One' ja que esperava una recreació del llibre que, vistos els recursos que van gastar, era possible, i es va trobar una pel·li per a tots els públics i per fer molta caixa. No és que sigui dolenta, és que el llibre està a anys llum, simplement. Però una pel·li com el llibre ens hauria agradat a tu i a mi i a molts altres els hauria avorrit.

  Eli Ramirez ha dit...

  penso exactament el mateix.

  LinkWithin

  Related Posts with Thumbnails