Blackie Books, editorial a qui respecto molt perquè tenen unes edicions molt acurades (i un catàleg molt intressant) té una petita col·lecció de llibres "científico-divulgatius". Jo m'he llegit aquests dos:
- Cómo contra hasta infinito és una obra escrita per Marcus du Sautoy, un professor de matemàtiques a Oxford que, a més, juga a un equip de futbol on tots els dorsals són números primers.La premisa del text és que no podem contar fins a l'infinit perquè... doncs és infinit. Ens hi passaríem la vida sencera i continuaríem fins... doncs fins sempre, clar. I el llibre no ens ensenya el truc per fer-ho, però ens fa prendre consciència del seu significat i de lo insignificants que som (i ens posa exemples de com s'ha anat fent al llarg de la història).
- Para entender a Einstein. Tothom sap que E=mc2 i pràcticament ningú sap explicar què significa. Doncs bé, Christophe Galfard -un físic que va estar sota les mans de Hawking- proposa acostar-nos a la figura d'aquest bon home i intentar fer-nos més entenedora la seva ciència. Una forma didàctica per acostar-nos a conceptes com la massa, l'energia o la velocitat de la llum.(Resulta que aquesta obra va ser considerada el millor llibre científic l'any 2015 a França).
A mi, personalment, em va agradar més aquest segon que no pas el de comptar fins a l'infinit (potser pel tema... això dels números no fa gens per mi). Són llibres curtets, no molt extensos, ideals per fer-se una petita idea de les coses que es tracten però sense que calgui aprofundir massa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada