30 de juny 2019

[Sèries] Conan, el nen del futur

Revisualitzar sèries mítiques de la nostra infància pot estar bé... o no. Generalment sol estar bé. Aquests dies tinc companys que estab veient Evangelion perquè l'han posat a Netflix i jo en el seu moment no la vaig mirar (potser ho faré aquest estiu) però m'ha fet recordar una de les sèries que vaig tornar a veure fa pocs mesos:Exacte. El CONAN.
Quina sèrie més bonica i què maco ha sigut torna-la a veure.

Sèrie originàriament de 1978 i que TV3 va fer molt fet de portar i doblar. Són 26 capítols d'una mitja horeta cadascun i, el més important: a Youtube es troben lliurement amb l'àudio en català. Poca broma amb això: les veus dels personatges són sagrades (a més, tothom sap que a Catalunya fem bons doblatges). Vaig voler veure Candy Candy però només la trobo sencera en latino i em costa molt gaudir-la.

Però tornem a Conan. Va ser la primera sèrie dirigida pel gran Miyazaki i de fet, la cara dels protagonistes és igual a la resta de cares de la resta de pelis i sèries de la factoria XD.

  • De què va?

En un futur molt llunyà, la tercera Guerra Mundial deixa el planeta fet una merda i amb poc terreny a la superfície. Una de les illes habitades és on hi viu en Conan, un nen de 10 anys súper-fort que viu amb el seu avi (la resta d'illencs ja son morts quan comença la sèrie). Un bon dia arriba a l'illa una nena que es diu LANA... i aquí comença tota la acció. La Lana és una peça important en el món on ens trobem i uns malvats armats venen a emportar-se-la. Però en Conan es queda ben enamorat d'ella, clar, és la única nena que ha vist a la seva vida... i intentarà salvarla al llarg dels capítols.

M'he explicat fatal però resumint: la sèrie és un cant  a la vida, als recursos naturals, a l'aprofitament alimentari i a l'ús d'energies renovables.Reviviu-lo:

Reinvidiquem la figura dels openings i els endings!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails