28 de novembre 2018

Visitant l'Aquàrium (Setmana de la Ciència 2018)

Fa pocs dies vaig publicar un "Life of Eli" sobre una visita a l'Aquàrium. La veritat és que feia com 20 anys que no hi anava.... suposo que quan hi vaig anar tot just el devien acabar d'estrenar, no sé. Jo recordo que feia 3r o 4art d'ESO. FA MITJA VIDA.


Resulta que era LA SETMANA DE LA CIÈNCIA i de casualitat em vaig enterar que feien visites gratuïtes comentades. I clar, ho havia d'aprofitar! No puc dir si el vaig trobar canviat... la meva memòria de peix Dori és altament increïble.... 🙃

Hi havia Doris
Total, que vam fer una visiteta.  Aquestes són algunes coses que recordo:
  • Hi ha dos tipus d'aquaris: tropicals i mediterranis. És fàcil diferenciar-los: el nostre, el mediterrani: l'aigua es freda, els peixos són fosquets, l'aigua també sol ser fosca, etc. En canvi els tropicals són clarets amb peixos de colors.
  • Vaig flipar amb els llenguados. PERDONEU EH, però és que jo sóc molt ignorant de la vida marítima. Resulta que quan neixen són NORMALS i que, amb el pas del temps, es van aplanant, se'ls hi posa els dos ulls en una banda i queden del tot aixafats per amagar-se a la sorra. No m'havia plantejat mai aquest procés d'aixafament.
  • Val, també vaig flipar amb les anguiles perquè la majoria quan tenen "edat de casar-se" van cap a un mar únic a tropecientos quilòmetres i allà posen ous i es moren. Llavors es veu que les larves neixen i saben a on han de viure i neden de nou cap a la casa natal dels seus difunts pares. PERÒ QUE TRIGUEN MOLT DE TEMPS, EH!. I resulta que són unisex fins que arriben a destí i si és queden pel delta (aigua salada) doncs es converteixen en mascles i, si pugen riu amunt, seran femelles. Em sembla ciència ficció XDD siusplau si hi ha algún biòleg per aquí i ens ho pot il·lustrar.........
  • Tema taurons:

    • Tenen diverses fileres de dents: entre 3 i 20. No tenen arrels, o sigui que cada cop que ataquen.... les perden i la segona filera es posa cap endavant. (I així fins que es queden sense dents). El tauró balena és el més gran del món i el tauró pigmeu, el més petit (fa 7 centímetres!) (jo si el veiés, no creuria que és un tauronet XD). A l'Aquàrium de Barcelona no tenen ni dels uns ni dels altres.
    • Mai paren de nedar perquè sinó es moren (bueno,  no tots... alguna espècie). Quan tenen son i dormen, una part del cervell se'ls hi desactiva i així descansen :-) (crec que als dofins també els hi passa). Tenen un sisè sentit ANTI-XOC i un setè sentit per captar les pulsacions de les preses.
I fins aquí el meu resum de les coses que vaig aprendre a l'aquàrium. ^^U

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs jo sóc biòleg, però de coses més petites de laboratori. El món dels peixos el tinc poc explorat, coneixia molt poques dades de les que expliques, potser només això de les dents dels taurons, i que el més gran és el tauró balena, però aquest és inofensiu!

Eli Ramirez ha dit...


Potser ho he explicat en to molt infantil... Espero que la informació exposada sigui certa!! XDD

pd. m'ha fet gràcia lo de "coses més petites de laboratori" :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails