19 de novembre 2018

Micro-ressenyes de còmic (8a - 2018)

Vuitena edició de les "micro-ressenyes de còmic". Aquest cop en poso més de lo normal, llegiu fins on vulgueu XD (és que s'acumulen). Properament, més. Valoro segons els meus gustos... si voleu algo objectiu, no és el blog que busqueu XD



Silver Spoon #1 (Hiromu Arakawa)


Silver Spoon és manga. Vaig començar llegint el primer volum, però vaig veure que la sèrie encara no estava tancada ni al Japó i em vaig aturar. Però vull dir que, de moment, el primer m'ha agradat molt i m'ha fet riure força. El protagonista és un noi que es matricula en una Facultat Agrària... i allà es troba en que tothom prové de famílies grangeres i en saben un munt de tot.
No crec que la llegeixi fins que no tingui data de fi... però ho faré :)



En la vida real (Cory Doctorow)

Còmic molt orientat a un públic juvenil on els videojocs en línia són el centre d'atenció i on molt encertadament s'ha decidit que la protagonista sigui una noia.
La història gira entorn a l'Amanda, una noia que passa moltes hores jugant a un joc virtual i on s'hi ha anat creant una identitat i una reputació. Però el problema és quan descobreix que algunes coses no són tan virtuals com semblen i que darrera de cada personatge hi ha una història.

Interessant per parlar-ne amb nanos i argument ben trobat.

Oscuridades programadas (Sarah Glidden)

Un cop vaig llegir un còmic de la Sarah Glidden i el vaig trobar tant ben fet i tan ben documentat que al veure que n'havia tret un altre no vaig dubtar en agafar-lo en préstec.

Es tracta d'un còmic en primera persona: la pròpia autora n'és la protagonista i ens relata un viatge que fa fer a Turquia, Síria i Irak en companyia d'uns amics periodistes que estaven interessats en fer un reportatge allà sobre els efectes de la Guerra i posant molta emfàsi en els refugiats.
Interessant també el fet que al grup s'hi afegeixi un company que ha sigut ex-marine i que té uns sentiments enfrontats i sovint complicats d'entendre.

Per cert, en destaco una cosa a nivell gràfic: el recurs de posar vinyetes per sobre per simular que es tracta d'una conversa feta a través d'un traductor. Em va cridar l'atenció.



Cosmonauta (Pep Brocal)


Tenia dubtes, amb aquest. A priori no m'atreia gens, però en parlaven tan bé que vaig haver de cedir. I escolteu, quin gran còmic. O sigui... en sí és molt simple perquè bàsicament és un home que marxa amb una nau espacial individual perquè els humans ens hem carregat el planeta i bueno, és que no vull entrar molt en detall per no treure la gràcia a qui el vulgui llegir, però només dir que es tracta d'un còmic súper filosòfic que reflexiona sobre la pròpia existència i coses així. 

Ja us dic, no m'atreia el tipus de dibuix ni l'argument, però ha resultat ser una sorpresa i per això li posaré la puntuació màxima (això i perquè hi surt mencionada la paraula biblioteca XD).



El hijo de Rembrant (Robin)


Comic discret publicat per Norma i que ens remonta a l'any 1641 i on se'ns presenta al fill de Rembrant, el Titus (Titus van Rijn). La història és ficció, però en línies generals se'ns presenta la vida real de Rembrant i de com va moure's sempre entre la riquesa i la pobresa absoluta des del punt de vista juganer del seu fill.
El que mola més d'aquesta obra és el tipus de dibuix, fet com un esboç... un traç molt suelto, lliure i amè. Vaja, un còmic amb punts tendres :)

Extret de: http://abandonadtodaesperanza.blogspot.com




Pixeles (Ruleta Rusa)


D'aquest no en parlaré massa... només diré: mireu el que es pot fer amb el PAINT i una mica d'humor! És tot així:



Tungsteno (Marcello Quintanilha)

Ara seré una mica vaga i us copiaré el text de la web: Un thriller marítimo con trazas de crónica social que toma su título de un elemento químico pesado y fundamental para la vida moderna. El metal con el punto de fusión más alto que se conoce. Tungsteno es un pedazo de serie negra cruda, salvaje y a plena luz.


Reconec que és una bona obra, ben dibuixada, dinàmica, que et manté atent i amb ganes de més... però que a mi no em va acabar d'arribar (segurament pel tema). 



Intemperie (Javi Rey)

AQUEST EM VA ENCANTAR. Molt durillo. N'havia sentit a parlar però com que la coberta no em cridava l'atenció, vaig trigar a fer el pas (i això que havia guanyat un premi important al Saló del Còmic, però bueno). Es un còmic basat en una novel·la de Jesús Carrasco i adaptada per Javi Rey.

Se'ns presenta la fugida d'un nen. Però no és una fugida qualsevol, ja que darrera s'hi amaga molta misèria i molt d'horror. És un nano bastant jove, però ja ha patit suficients maltractaments, por i gana com per aguantar més la situació. I fuig cap a un paisatge àrid on costarà trobarhi elements per sobreviure-hi.

S'hi descriu molt bé el silenci i els sentiments del nen envers tot plegat, sobretot la por que té de ser trobat. En sèrio, molt bo.




Casa transparente (María Luque)

Com a penúltim us ensenyo aquest, que per mi el més destacable que té són les il·lustracions. Em va cridar l'atenció sobretot per això. L'argument ja és una altra cosa. No em va acabar d'arribar. Va d'una noia que va canviant de casa o sigui... es dedica a cuidar cases d'amics quan ells van de viatge i per pagar les coses fa dibuixos. 

Explica que s'ocupa de tot, ja sigui passejar la mascota o regar les plantes i a vegades es queda molt de temps i a vegades poc. És un còmic força abstracte, potser per això m'ha costat més d'entrar-hi. Ara, les il·lustracions m'han enamorat :-)



Lupus (Frederik Peeters)

I amb aquest acabo. Pel títol us podria semblar un còmic mèdic, però res més lluny. Lupus és un còmic de Frederik Peeters (el que va fer "Píldoras azules", que en aquest cas sí que és un còmic mèdic) i està ambientat a l'espai. Diversos planetes.
En realitat es va publicar en quatre volums, però el que jo vaig agafar a la biblio era ja l'edició integral de 400 pàgines.

Lupus és el nom del protagonista. A l'aventura espacial l'acompanya el Tony, el seu amic, i junts volen anar de festa per diferents planetes i posar-se cecs de plaer. El que passa és que en un dels planetes topen amb una noia i allà les coses es comencen a complicar una mica. En fi, ciència ficció amb molts tocs per poder agradar a un públic força ampli.

3 comentaris:

Judit ha dit...

Últimament estic entrant molt en el món del còmic, i mira que fins fa cosa de 1 o 2 anys no em cridava massa l'atenció. M'apunto totes aquestes recomanacions. Per cert, aquest divendres en parlaré d'un que et recomano molt si no l'has llegit, unes il·lustracions impecables i una història simplement extraordinària.

Eli Ramirez ha dit...

estaré al cas!!
jo en llegeixo bastant, de còmic. N'hi ha tants! :-)

Judit ha dit...

A mi, des de fa un any, que còmics, novel·les gràfiques i àlbumsil·lustrats em tenen el cor robat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails