27 de novembre 2018

[Lectures] Temps de llum (Sílvia Tarragó)

Si us agraden les novel·les que tenen Barcelona com a marc de fons, aquesta us pot agradar.

Confesso que me'l vaig comprar pel títol. L'Avinguda de la Llum és una cosa que jo no he viscut ni viuré mai, però que em crida força l'atenció (a principis d'any vaig poder gaudir d'una visita guiada als pocs espais que queden drets). I bé, doncs això, que el llibre corria per casa i ja li ha tocat el torn de ser llegit ;-)

De què va? Doncs d'una noia joveneta que surt del poble per anar a treballar a Barcelona com a minyona, una cosa molt típica de la època. La noia, a ciutat, descobreix el món.... i es deixa enlluernar per la ciutat i per la recent inaugurada Avinguda de la Llum, galeries comercials sota el carrer Pelai (aprox). I bé, doncs això: hi fa noves amistats, té el seu primer desengany amorós, etc. 
La vida no és fàcil ni per ella ni per ningú. A mesura que passen les pàgines veiem la vida de la noia i les seves amigues així com la ciutat canviant i una galeria que va creixent fins a donar pas a la decadència que ja tots coneixem.

I què m'ha semblat? Doncs una lectura que es deixa llegir, sense més. No m'ha desagradat, però tampoc l'he trobat una lectura que atrapi o que desperti molt d'interès per arribar al desenllaç. És una novel·la lleugera, amb una mica d'amor, una mica de traició i una mica de violència.


2 comentaris:

roser ha dit...

Quan entraves a l'avinguda de la llum hi havia una botiga que era una mena de bodega on venien un vi dolcet, el nom del qual ara no recordo i hi feien unes menes barquillos (com les neules sense enrotllar) grans de diferents sabors i boníssims. Recordo que fins i tot hi havia un cine. Hi ha un videoclip del Loquillo genial https://www.youtube.com/watch?v=4rR7H3WIC94

Eli Ramirez ha dit...

Ohhh quin tresor, aquest videoclub! només havia vist fotos, mai vídeo! doncs sí, el cine ara és una petita sala d'exposicions on hi ha fotos antigues. :) És del poc que es conserva, juntament amb el local de recreativos, malgrat que tot buit i mal cuidat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails