22 de novembre 2018

[Lectures] Operació urnes (Laia Vicens, Xavi Tedó)

Suposo que aquest llibre no necessita presentació. Tothom el coneix o, si més no, pot intuir-ne el tema i endevinar fàcilment sobre quins fets tracta.

Doncs sí, no cal dir res més. L'1 d'octubre de 2017 va ser una data històrica en la qual es va votar i en la que també una colla de salvatges uniformats ens van atonyinar.

Aquest llibre no parla dels fets del dia 1 sinó de tot l'engranatge previ. Com es va aconseguir que tot estigués llest per al dia marcat i que ningú hagués ensumat on eren? Tan fàcil va ser, amagar tantes urnes? Doncs no, ja us ho podeu imaginar. I el que s'explica és bàsicament això: sense donar noms ni detalls específics, podem descobrir tots els fils que es van moure, tots els patiments, les dissimulacions i reunions diverses amb el mòbil en mode avió per assegurar que tot anés sobre rodes. Una gran xarxa que va funcionar i que va permetre que, aquell dia, molts de nosaltres dipositèssim les nostres il·lusions dins una capsa de plàstic que les dones d'alguns polítics usen per desar-hi la roba bruta... :-)

6 comentaris:

roser ha dit...

Uiii, les urnes! quina picor que li agafa a certa gent només pronunciant aquesta paraula. L'al.lergia democràtica està molt estesa.

roser ha dit...

Per cert et guardo el pll de Gregal d' Octubre al carrer?

Judit ha dit...

El tinc a casa, el vam comprar com a regal per al meu pare, i jo em trobo en aquella situació que el vull llegir, però no. El vull llegir perquè és increïble tot el que es va fer, però per una altra banda, m'agrada això de no saber ben bé com s'ho van fer, li dóna encara més èpica a aquell gran dia.

Eli Ramirez ha dit...

Roser: ostres, doncs sí! (el pll). I lo de les urnes... sí. Molts agafen urticària quan veuen aquests "recipients"....

Judit: doncs llavors no el llegeixis. De fet li he posat 4 estrelles i no 5 perquè crec que en alguns moments es fa una mica pesada la quantitat de dades que hi apareixen detallades. Agafa'l quan tinguis ganes de llegir-lo i, sinó, queda't amb el bon record del dia :-)

Sergi ha dit...

Entenc que hagin sortit un munt de llibres al voltant del que va passar l'1 d'octubre de l'any passat, però em semblen molt oportunistes i no em ve de gust llegir-ne cap.

Eli Ramirez ha dit...

N'hi ha alguns que potser sí que són oportunistes... però aquest em va semblar interessant per veure com s'han fet les coses des del darrera. Una teixit de gent i connexions perfectes ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails