09 de setembre 2018

Pel·lícula de la setmana: Handia


Handia és una pel·li que va revolucionar els passats premis GOYA: va guanyar-ne no sé quants (10 de 13 nominacions) i la gent amb prou feines l'havia sentit anomenar. Tenia curiositat per veure-la i quan vaig veure que la posaven al Netflix no vaig dubtar en fer el pas.

La pel·lícula va de dos germans que viuen al camp (en un "caserío"). Un d'ells, el Martín, ha de marxar a lluitar a la guerra carlista mentre que el germà petit, el Joaquín, es queda al poble per ajudar al camp. La sorpresa arriba quan el Martín torna de la guerra i descobreix que el seu germà s'ha convertit en un GEGANT. O sigui, que s'ha fet molt alt... i ojo, que no vull dir gegant rollo ciència ficció.. sinó una d'aquelles malalties que fa que els teus ossos creixin i creixin.

HANDIA, que vol dir gegant en euskera, està basada en fets reals. Al segle XIX va viure un home que es deia Miguel Joaquín Eleizegui Arteaga que va patir gegantisme i se'l va conéixer com al GEGANT D'ALTZO. Aquí podeu veure'n una imatge:
Va arribar a medir 2 metres i mig. Us imagineu? En aquella època era molt freqüent exposar aquest tipus de casos en fires i circs, i això és el que van fer. I també és el que ens explica la pel·lícula: com un pobre noi de poble es troba envoltat de gent que el vol veure i tocar. 

A mi la pel·lícula m'ha agradat força. És cert que en alguns moments pot resultar una mica lenta, però està bé.  
Mitjana Filmaffinity; 6,6
Nota Eli: 7

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails