21 de maig 2018

[Lectures] 84, Charing Cross Road (Helene Hanff)

Aquest és un d'aquells títols que sempre quedaven pendents de llegir. Coneixia la història i, a part, fa molts anys en vaig veure l'obra de teatre... però mai havia agafat el llibre. Ara ja sí! :-)


Context: Charing Cross Road és un cèntric carrer de Londres que, sobretot, destaca per la quantitat de llibreries que té, tant de primera com de segona mà, a part de moltes d'especialitzades. Abans n'hi havia més, però es veu que un problema amb els alts lloguers va fer que moltes haguessin de tancar portes. Algunes de les més conegudes són Blackwell's i Foyles.

84 Charing Cross Road és una novel·la que recull l'intercanvi de cartes entre una dona de Nova York (la pròpia autora, Helen Hanff) i els treballadors de Marks & Co., una llibreria del carrer Charing Cross Road (d'aquí el títol... per si no era obvi, jajajaja).

L'obra ja és un clàssic i a part d'obres de teatre també se n'ha fet una pel·lícula, una sèrie i una radionovel·la per la BBC. És una història tendre i maca, tot sigui dit. La relació epistolar entre Hanff i Frank Doel (així com els seus companys de negoci) fan que et sentis com si fossis un amic més. La Halen és una dona amb un caràcter una mica extravagant, però demostra tenir molt bon cor i, malgrat que no li sobren els diners, ajuda com pot als seus col·legues de Londres, que a causa de la guerra s'han quedat sense alguns aliments i productes.Pd. Per cert, la llibreria ja fa anys que no existeix.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails