25 d’abril 2018

[Teatre] El llibertí (Poliorama)

Fins a finals de maig podeu veure "El llibertí" al teatre Poliorama.


El llibertí és una mena de vodevil ambientat a l'època del Diderot (segle XVIII). De fet, la protagonitza "ell mateix".
L'acció es situa a casa d'aquest escriptor i just quan rep l'encàrrec d'escriure la definició de MORAL per l'enciclopèdia que estan creant (Diderot i D'Alembert van crear la primera enciclopèdia universal: L'encyclopédie, ou Dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers).

És una comèdia. El pobre home es troba que ha d'escriure la definició en poques hores i pel seu despatx no paren de passar-hi coses. El tema està en que ell, de moral, en té poqueta (bé, tot depèn des del punt de vista en que un s'ho miri) i entre la seva dona, l'amant, la filla i l'amiga de la filla, allò és un festival.

Diuen del Llibertí que és una gran comèdia ("una veritable joia, una comèdia intel·ligent, lleugera i profunda, sensual i melancòlica"). A mi no m'ha desagradat, però no és el tipus d'obres que m'agraden massa, em costa molt que les coses em facin gràcia, sóc així de rància, jajaja. Però això és una cosa subjectiva, clar. L'únic que em va trontollar és que quan semblava que s'acabava, l'obra seguia. Vull dir que em va trencar una mica l'estructura... que després ho penses i dius, clar, no anava a acabar així la cosa, però no sé com explicar-ho: s'aboca cap a un desenllaç que després no és, i això se'm va fer raro i em va donar sensació d'obra llarga, quan en realitat només dura 1 hora i 40 minuts sense entreacte. 

4 comentaris:

roser ha dit...

Si una obra se't fa llarga, maaaaaaaaalo!
Tinc el punt i la postal quadradeta fent duo. Si no ho tens t'ho guardo.

Eli Ramirez ha dit...

Els tinc merci!!
i sí, no sé... en canvi la última que he vist "El despertar de la primavera", dura força més i em va passar volant! :)

Anònim ha dit...

Realment hauria de ser infumable perquè li donessis dos estrelles a una obra, i directament 1 estrella entenc que t'haurien d'agafar i torturar-te a tu i a tota la teva família.

Eli Ramirez ha dit...

jajaja tant positivament valoro, normalment???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails