11 de març 2018

Pel·lícula de la setmana: Tobi (Tobi el ángel / Tobi el niño con alas)

Aquesta setmana he tingut un d'aquells moments "remember" d'alt nivell. Vaig veure a Twitter que l'Antonio Mercero feia 82 anys i mencionaven algunes de les seves produccions més famoses, com Verano Azul o Farmacia de Guardia.... i de cop em va venir al cap el TOBI, el nen aquell de les ales.. una pel·li que van fer diverses vegades per la tele i que mai més se'n va saber res més.

Una crida a twitter em va fer descobrir que la pel·lícula es podia trobar sencera a Youtube, i aquella mateixa nit me la vaig posar.


Si sabeu quina és, perfecte. I sinó, ara us l'explico amb dues línies: la història parla del Tobi, un nen petit al qui, de sobte, li apareixen dues aletes a l'esquena. Tothom està molt confós i mentre alguns volen que se li tallin i s'acabi el problema, altres volen experimentar amb ell. 

SPOILER: arriba un punt de la peli que els cirurgians li tallen les aletes, però al cap de poc li tornen a sortir i llavors uns senyors dolents volen fer negoci amb ell i l'exposen com si fos un mono de fira.

El cas és que la peli és molt tendre. Vale que té un punt de cutre-caspós i que avui en dia aquesta pel·li no la veuria quasi ningú, però és tot un clàssic. De fet, és la típica "espanyolada" de finals del 70, amb personatges així de l'època. Però que coi, que és molt maca. I té un final preciós i molt trist.
Defenso aquesta pel·li pel contingut nostàlgic que m'invoca, jeje.


Per cert, el seu protagonista, Lolo García, es va fer popular per una altra pel·li del mateix director: "La guerra de papá", un nen que veia com la seva nova germaneta li treia el protagonisme.
Aquí podeu saber més coses d'ell: http://yofuiaegb.com/que-fue-de-lolo-garcia/

2 comentaris:

roser ha dit...

Em sembla recordar aquesta peli. A pel.lícules tope casposes trobes de vegades petites sorpreses. jo em fixo sobretot en actors i actrius, pobre gent amb el talent que molts i moltes tenien fent uns papers de m... però havien de menjar!

Eli Ramirez ha dit...

la pel·li es força casposa, sí, però li tinc especial afecte :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails