06 de març 2018

Expo "Pasa Página" (BNE, Madrid)

Fa un parell de setmanes, com ja vaig dir, vaig estar a Madrid. I l'objectiu era l'exposició de Harry Potter... però pel camí en van caure un parell més. I una d'elles és aquesta:


La fan fins el 20 de maig a la seu de la BNE, la Biblioteca Nacional d'Espanya (Paseo Recoletos, 20). És una exposició petitona i acollidora que té per objectiu reivindicar la lectura i la literatura a través de diferents muntatges. Cada un d'ells mostra la lectura i el llibre des d'un punt de vista diferent, però tots ells amb la mateixa finalitat: mostrar que llegir ens dóna vida :-)


El que mola de la expo és que és diferent: les coses es poden tocar i es pot interaccionar amb alguns objectes. Jo vaig fer algunes fotos... i us les comparteixo aquí. Llegir no implica agafar un llibre: vivim en un món on la multitud i varietat de formats és l'ordre del dia: hi ha moltes maneres de fer-ho i es tracta que tothom pugui trobar la seva sense que això signifiqui un rotllo ni, molt menys, una obligació.

Aquests són els diferents espais que hi havia:
  • Los libros de nuestra vida: tothom té una vinculació diferent amb els llibres i la lectura. Aquí el que han fet és agafar testimonis d'escriptors coneguts i mostrar com es van iniciar i com això els hi va canviar la vida (o no) ;-)
  • Gente de libro: Perquè un llibre arribi a les nostres mans, hi ha molta gent al darrera: autors, editors, correctors, traductors, llibreters, bibliotecaris...
  • Todo es literatura: ebooks, audiollibres... com hem dit, el format avui en dia ja és el de menys!
  • Este sillón es incómodo: aquí es mostraven diferents espais de lectura a través d'unes fotografies
  • Yo leo, ¿Tu lees?: aquest anava sobre hàbits lectors: des d'on llegim, amb quina finalitat... 
  • Todo es empezar: Aquesta ens posava a prova, ja que a través d'un petit circuit elèctric, ens demanava que relacionessim la portada d'un llibre amb el seu principi:

  • Paisajes de papel: fotografies de llibreries i biblioteques. Una de les seleccionades era la biblioteca Carles Rahola de Girona :-) 


  • Ilustrísmos: oda als llibres il·lustrats i posar en relleu que cada cop hi ha més llibres així, i que no només estan orientats al públic infantil / juvenil (per exemple, la col·lecció que té Nórdica Libros és molt interessant).


  • Próxima parada, un libro: Aquest també era xulo, simulant un mapa de metro i amb diferents lectures marcades dins un itinerari. Bàsicament per relacionar llibres i fer descobrir a la gent noves lectures que puguin agradar-li:


I la mostra acabava amb dos apartats més: per una part "Página de cine", dedicat a les adaptacions literàries a la gran pantalla i una última, "Vivir con libros", una petita mostra fotogràfica.

Resumint: una exposició petitona i molt mona. Feta amb bon gust i per atraure a un gran nombre de persones. Hauria de ser itinerant (els expositors tenen rodetes) :-)

Web oficial

1 comentari:

roser ha dit...

Sí, sí que la facin itinerant, molt bona idea. -Gràcies per compartir aquest repor d'altra manera no en tindríem ni idea d'aquesta boníssima proposta de la BN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails