31 de gener 2018

[Sèries] Black Mirror (temporada 1)

Típica sèrie que tothom mira i que tu no fins que un dia decideixes posar-hi remei :-)


La veritat és que vaig mirar un capítol ja fa temps, però com que veia que ja anaven per la tercera temporada i a punt per una quarta, em va fer certa mandra.... fins que vaig veure que la 1a només tenia 3 capítols i la segona 4, jeje.
Imatge de: Netflix

És molt bona, aquesta sèrie. 

Cada capítol va sobre un tema diferent (són capítols auto-conclusius) però tots giren al voltant d'un mateix tema: com les tecnologies afecten la nostra manera de viure i com, portant-ho a l'extrem, condicionarien el nostre dia a dia. És com agafar una cosa possible i portar-la fins a l'extrem per adonar-nos de com de perillós pot ser. Vamos, una sèrie ideal per al debat, tant si es fa entre amics com si s'utilitza de manera didàctica (segons he llegit, alguns instituts fan visionats a classe).

De moment he vist sencera la primera temporada. Consta de tres capítols:

  • L'himne nacional. Per mi, un dels millors capítols i, segons sembla, un dels que la gent recorda més (bona manera de començar una sèrie). El que s'hi explica és que una jove princesa anglesa ha sigut segrestada i el segrestador demana que si volen veure-la lliure (i viva) caldrà que el primer ministre faci una cosa que per res del món faria ningú... i que AIXÒ surti en directe en horari de màxima audiència. (No us dic el què per si voleu veure el capítol). :-)

  • 15 millions de mèrits: aquí el que s'hi explica és un futur així distòpic on la gent s'ha de passar el dia pedalejant per produir energia. A mesura que van pedalejant van sumant crèdits... i amb aquests crèdits han de comprar menjar i viure una mica. Amb 15 millions de mèrits pots tenir la possibilitat de participar en un concurs rollo "operación triunfo" i poder canviar de vida...

  • La teva història completa: aquest també em va agradar molt. Ens explica com seria el món si tothom tingués un xip a la orella que enregistrés tot allò que fas. Em va donar molt a pensar, aquest capítol. Tots hem volgut tenir una cosa així per poder veure parts de la nostra vida...tot i que és molt perillós... a més, quedariem atrapats en la nostàlgia, almenys jo. Ja em veig mirant vídeos tot el sant dia.... recordar aquells que ja no hi són, els moments més macos de la nostra vida. viatges, dies especials... però sí... és altament perillós, tot plegat.
La seguiré veient fins a posar-me al dia :-)

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Està molt ben parida aquesta sèrie! Jo la porto al dia, i és que és un vici. Quan surt temporada, s'ha de córrer a mirar-la! Encara et queden moltes sorpreses, no et dic de què va, potser ja l'has mirat i tot, però el 2x01, és tela, telita, tela.

Moroboshi ha dit...

M'encanta. La porto al dia (bé, d'aquesta quarta temporada que hi ha a Netflix de moment només 2 episodis he vist), i hi ha capítols molt bons, però molt.

Però penso que reflexiona no sobre el condicionament a les tecnologies, en què ja estem instal·lats, sinó sobre com se'ns podria escapar de les mans, i d'una manera que tot i ser ciència-ficció... no està gaire lluny de passar. No és gaire exagerada.

Després de dues temporades al Channel 4 britànic -i aquella periodicitat horrible de les sèries angleses- va passar a Netflix, que va més per feina i ha americanitzat el repartiment dels episodis, però segurament el millor episodi que s'ha fet mai es diu San Junipero i és de la tercera temporada. Ja hi arribaràs.

Magnífica sèrie. Se'n parla massa poc.

Eli Ramirez ha dit...

Xexu > el 2x01 ja l'he vist, sí! estic a un d'acabar la segona :) Tots són "tela"!

Toni > Jo espero posar-me al dia aviat, m'està agradant molt. Sí, tens raó en això que dius i és cert que molts dels capítols no són gaire exagerats (el primer de tots podria ser perfectament real). Espero arribar aviat al capítol que dius!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails