09 de gener 2018

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Hi ha plans que sorgeixen del no res i que després resulten ser bons plans.
Fa un parell de dies havia d'anar amb unes amigues a una muntanya i unes coves, però clar, va fotre el DILUVI UNIVERSAL. La nit de dissabte a diumenge semblava que al cel hi hagués una discoteca... i no vam veure viable anar a les coves 😄

Però com que semblava que pel migdia pararia de ploure, vam optar per fer un pla B: anar al Monestir de Pedralbes. Jo no hi havia anat mai i la meva amiga tampoc. Se'ns va ocorrer al repassar la llista de museus gratis pel diumenge tarda, i més quan feia poc havia vist fotos al blog de la Roser.

Lo més maco és el claustre. És gòtic i té tres plantes:


El Monestir el va fundar la Reina Elisenda de Montcada al segle XIV (1327). La Reina Elisenda era la dona de Jaume II, i clar, amb el suport del rei es poden fer moltes coses. Era una gran inversió, però en aquells moments l'església era molt important. El van ocupar monges clarisses, que són la branca femenina dels franciscans.

Us vaig posant fotos per distreure la lectura. Aquí a sota, uns cançoners de l'època (a veure, que ho dic així en plan informal, però que ja sabeu que sóc informal quan redacto). És música eclesiàstica i realment són llibres molt grans. Es troben en una sala on hi ha tots els tresors junts (700 anys donen per a molt)


Segueixo explicant la història: el monestir va trigar poc en fer-se, ja que amb només un any de construcció, ja s'hi van traslladar algunes monges que venien del convent de Sant Antoni. És una pena però una de les coses més importants, l'església en sí, està tancada per reformes... hi haurem de tornar. Allà hi està enterrada la Reina Elisenda

Una altra foto. Des d'alguns forats afinestrats, se'n poden veure més coses....


I una nova foto del claustre, que em va agradar molt:


Al voltant del claustre hi ha com petites casetes-habitacions. Es coneixen amb el nom de "cel·les de dia" i es on les monges es retiraven a resar.
També es conserven parts com el dormidor, el menjador o la infermeria... tot i que una de les parts que em va fer més gràcia són les cuines:Passejar pel voltant és bonic, no sembla Barcelona:


Avui en dia encara hi viuen monges. Segons he llegit, n'hi ha 19 i es dediquen a resar i cuidar el monestir. A Barcelona molta gent, abans de casar-se, es veu que hi porten ous per demanar que no plogui.

Sortint d'allà vam enfilar fins al Parc de l'Oreneta, però això ja ho explicaré un altre dia, que sinó es fa molt llarg :)

6 comentaris:

Sergi ha dit...

També hi vaig anar fa un parell d'anys, i és bonic. Però no vaig veure tantes coses com tu!

Eli ha dit...

No pensis, no vam veure quasi res perque vam arribar que quasi ja tancaven XD! he de tornar algun dia per veure l'església, jejeje!!!

roser ha dit...

Et falta la capella de Sant Miquel que l'estan restaurant
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=22248

segur que tornaràs!

Eli Ramirez ha dit...

sense cap mena de dubte, hi he de tornar!

Anònim ha dit...

Jo també vaig ver aquesta mateixa visita guiada, força interessant, i com tu destaco el claustre, amb la font amb peixets taronges al mig (com el que tenia jo) inclosa!

Eli Ramirez ha dit...

a mi se'm morien tots els peixos....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails