21 de gener 2018

Pel·lícules de la setmana: Z. La ciudad perdida | ¿Qué hacemos con Maisie?

Aquesta setmana, dues pel·lícules:


Z. La ciudad perdida (2016)

Aquesta pel·lícula em va agradar molt, malgrat que a Filmaffinity no arribi ni al 6.
Més de dues hores per explicar-nos la vida de Percy Fawcett (o, almenys, una versió), un explorador que va recòrrer les interioritats de la selva amazònica per buscar una ciutat.

El que ens explica la pel·lícula és que un militar anglès de principis del segle XX es enviat per part del govern a la frontera entre Brasil i Bolívia per un tema polític (el negoci del cautxú). El que passa és que ell, mogut per la curiositat i tot plegat, va una mica més enllà i comença a entrar a llocs desconeguts per intentar trobar una ciutat recoberta d'or. I el que troba és que, on ningun europeu havia posat mai els peus abans, sembla que hi va haver vida i que eren més avançats del que sembla. Això, a principis de segle, no cau gaire bé als estudiosos europeus... i quan torna per demanar més efectius, se'n riuen una mica. Però ell està convençut que hi ha molt per descobrir i al final hi acaba tornant dues vegades més, malgrat que de la última ja no en tornarà.

Aquí l'entrada wikipèdica d'aquest home: https://es.wikipedia.org/wiki/Percy_Fawcett. Si expliquen coses interessants, com que Fawcett va ser amic de Arthur Conan Doyle i que els informes de Fawcett van servir d'inspiració per escriure "El mundo perdido".
El seu cos mai es va trobar i han sorgit moltes teories. Es van enviar 13 expedicions de rescat, però van morir més de 100 homes. A la pel·lícula hi surt un final possible, que pot o no pot ser... però que mai es sabrà.
(🎬Nota Eli: 7 / 🏆: Mitjana Filmaffinity: 5,9)


¿Qué hacemos con Maisie? (2012)

Aquesta pel·li és rollo Kramer contra Kramer, la típica peli d'una parella que es separa i que hi ha un fill petit pel mig. Però aquí el que passa és que ni ell ni ella semblen tenir temps de fer-se càrrec de la petita Maisie, una nena amb raonaments bastant adults per l'edat que té.

Ell, marxant d'art... i ella, cantant de rock. Vida totalment desordenada i amb poc sentit comú. Vaja, la típica peli en que els pares et cauen malament perquè els veus que passen de la nena i fa molta ràbia. La trama gira entorn al divorci, les baralles i, sobretot, la relació que s'estableix entre la suposada parella del pare i la suposada parella de la mare. 

La peli m'ha agradat bastant, però hi ha coses que he vist una mica forçades. DE totes maneres, crec que qualsevol persona que la vegi pot estar d'acord en una cosa: la nena actua molt bé i la seva mirada i forma de posar-se davant la pantalla és genial.

(🎬Nota Eli: 6 / 🏆: Mitjana Filmaffinity: 6,6)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails