25 de gener 2018

Exposició: "Cirque du soleil: Behind the scenes", al Disseny Hub

Al Museu del Disseny estan fent una exposició gratuïta força interessant: "Cirque du soleil: behind the scenes", en honor a la seva propera representació a la nostra ciutat amb l'espectacle de TOTEM.
Me la imaginava bastant sosa, però no: per lo petitona que és, déu ni dó la informació que aporta. Hi ha fotografies, vídeos i informació sobre el muntatge, així com peces del vestuari.

Sabíeu que totes les peces de vestuari es fan manualment  ala seu de Mont-real? una passada. Es veu que entre roba i complements fan unes 15.000 peces anuals. El que és més fort és que cada roba és  A MIDA, o sigui, només per a la persona a qui va destinada (segons diu la pròpia expo, es prenen més de 100 mides de cada persona per fer-ho EXACTE) (no em vull ni imaginar que passa si s'engreixen o s'aprimen una miqueta...!!!!).

A TOTEM hi ha 750 elements de vestuari i, quan viatgen, s'emporten 750 més per si de cas. O sigui, un recanvi per a cada actor (estan fets de materials molt resistents que permetin moure's bé sense que es trenqui... malgrat tot, cada roba dura uns sis mesos de mitjana).


L'entrada és molt mona, m'ha recordat a les portes del Imaginàrium.
Una de les coses que també m'han sorprès bastant és que deia que cada persona que participa a l'espectacle s'ha de maquillar ella sola, que no hi ha servei de maquillatge per a tothom... o sigui que tenen una formadora que els hi explica com ho han de fer i llavors ja tiren milles.

I per últim, una foto de tots els cartells reunits:

2 comentaris:

roser ha dit...

Encara no hi he entrat. He d'atansar-m'hi

Eli Ramirez ha dit...

sí, t'agradarà! dura poquet, fins a principis d'abril

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails