12 de gener 2018

Després de la fi del món, al CCCB

Al CCCB estan fent una exposició que es titula "Després de la fi del món" i que es presenta així:

«Després de la fi del món» és una exposició sobre el planeta del 2017, transformat irreversiblement en el planeta Antropocè després de dos segles d’intervenció de l’home en els sistemes naturals. Però també és una exposició sobre com arribarem al món de la segona meitat del segle XXI, i sobre la responsabilitat de la nostra societat envers les generacions que hi naixeran i creixeran.

Bé. És una mica depriment. O sigui. Vas allà i ja per començar et posen un vídeo que et deprimeix una mica, i com més penses en les coses, més et deprimeixes.

És una expo que aborda diferents punts de vista i diferents situacions futuribles -que no futuristes- i bueno, tu com a espectador t'ho pots anar imaginant i pots anar assumint les coses i les dades que te van indicant. Consta de 8 instal·lacions.

La primera són uns panells on veiem el món a vista d'ocell. Les típiques fotos aèeres que tenen capacitat de sorprendre'ns encara que les mirem mil vegades. Per exemple, un camp ple de tulipans holandesos acolorits, un circuit de cotxes rodó, una fàbrica de cotxes immensa... són imatges molt curioses. Us copio un parell de fotos:Una altra instal·lació simula un possible pis l'any 2050. Seran anys de sequera.... horrorosos, pel que es veu. La simulació era entrar en un petit pis on es cultiven les seves pròpies herbes i bolets consumibles L'exposició, en sí, em va agradar. Em va fer pensar, em va sorprendre en alguns punts (altres no tant). Potser no passarà a la història com una de les millors, però està ben feta i és curiosa. A més, si voleu, hi ha un muuuunt d'activitats relacionades per ampliar la info: xerrades, tallers, projeccions... podeu donar un cop d'ull a la programació, en PDF aquí.

2 comentaris:

roser ha dit...

Per a mí algunes exposicions del CCCB són massa intel·lectuals i fosques, sempre em fa la sensació que els falta llum. Potser com són complicadetes així t'hi concentres més i també és veritat que tiren molt de l'audiovisual al qual li escau més la foscor..., el mateix em passava al Santa Mònica.

Eli Ramirez ha dit...

tens raó en això que dius, algunes són molt fosques! aquí hi havia diversos entorns en la foscor, sí...!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails