04 de desembre 2017

Dipòsit d’aigües pluvials del parc Joan Miró

L'OpenHouse és una de les millors oportunitats anuals per visitar espais que normalment no són oberts al públic. Un dels que vaig visitar enguany va ser aquest, el Dipòsit d'aigües pluvials del parc Joan Miró... i em va encantar :-)

A Barcelona hi ha diversos dipòsits similars: 13 en total. La idea és que n'hi hagi molts més, fins a 30, ja que en alguns casos encara és força justet i l'ideal és que cada districte ho tingui ben resolt. Alguns estan sota terra i d'altres no, però tots tenen el mateix objectiu: minimitzar les inundacions a la ciutat i els possibles desbordaments del clavegueram. Funcionen tots sota un mateix sistema de gestió avançada i la idea és que distribueixin l'aigua i puguin anar a les depuradores per tal de contaminar menys el riu i el mar.


  • Com funciona? Doncs, quan plou, l'aigua va entrant als dipòsits de manera controlada i la van derivant cap a les depuradores, que és allà on la tracten (la netegen i tal). Un cop fet aquest pas, el dipòsit queda lliure un altre cop i el netegen per tal que quan arribin noves pluges estigui tot a punt.

Tal com explica aquest vídeo, el dipòsit Joan Miró el visiten unes 3.000 persones cada any. Té una capacitat de 55.000 metres cúbics, lo que equivaldria a 22 piscines olímpiques (aviat és dit!)

La visita constava de dues parts: una primera on et posen un vídeo i t'expliquen una mica el que us he dit abans i una segona part on visites el dipòsit en sí. Té com dues parts: una on la fondària no és gaire i una altra que és molt més alta.


Si us interessa estigueu atents a l'any vinent, tot i que crec que altres entitats com La Fàbrica del Sol fan visites de tant en tant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jo vaig visitar el de Sabadell i em va recordar a un parquing inundat

Eli Ramirez ha dit...

ara que ho dius... té un aire, sí XDD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails