10 d’agost 2017

[Lectures] One pound gospel

Aquest estiu he aprofitat per llegir, parcialment, un dels clàssics, "One pound gospel", de la Rumiko Takahashi.


Vull començar dient que no és una autora que m'agradi gaire. Té obres mooolt conegudes com Ranma 1/2, Lamu, Inuyasha o Maison Ikkoku, però la majoria no les he seguit... vull dir que de Ranma, per exemple, de petita havia vist algun capítol però no em motivava massa... i de Maison Ikkoku vaig llegir el primer volum i ja... (Lamu potser sí que em va agradar força més). El cas és que vaig anar un dia al mercat de Sant Antoni i per 6 euros crec que hi havia els cinc volums i els vaig comprar.Després em vaig enterar que aquesta no és l'edició completa i que més endavant la van tornar a treure (i llavors sí, completa, en quatre volums) però bueno. Que tampoc crec que la busqui XD. Si algú l'ha llegit i em pot explicar el final, li estaré molt agraït. O potser la busco a la biblioteca pública, qui sap.

Però anem a l'argument: es tracta d'un còmic esportiu protagonitzat per un jove anomenat Kosaku Hatanaka, que es boxejador professional. És molt bo i realment té possibilitats, però li falla una cosa: SEMPRE TÉ GANA, i com que sempre està menjant, sempre s'engreixa i llavors no pot participar a la categoria que li correspon ni combatre en bones condicions. I això que ell li posa voluntat... una mica... però la temptació és més gran. 

A tot això hi ha un altre personatge, una monja, la "hermana Ángela". En Hatanaka n'està completament enamorat i cada dos per tres va a confessar-se només per veure-la... fins que li confessa que n'està completament enamorat, cosa que fa envermellir a la jove novicia (ojo al dato, que no és monja, és només aspirant a monja, com la froilan Maria de Sonrisas y lágrimas). I bueno, tot està explicat amb humor i acudit, és una obra molt còmica i en plan divertida.

El que si que hi ha són molts combats: un percentatge molt elevat de pàgines passen sobre el ring o al propi gimnàs. Però tampoc és allò que es faci pesat, no. Crec que la manera com té de narrar els combats és molt apropiada i pot agradar tant els amants d'aquest esport com els que no en tenen ni idea (sempre s'aprèn alguna cosa, tot sigui dit).

Resumint, a falta de llegir l'obra completa (puc imaginar-me com acaba) la meva nota final són tres estrelles. Distreta, divertida, però poc més.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails