17 de juliol 2017

[Lectures] Et donaré tot això (Dolores Redondo)

Fa poc vaig llegir el nou llibre de la Dolores Redondo, l'autora que es va fer molt coneguda per la trilogia de Baztan. I bé, està bé, m'ha agradat el nou llibre. Ara bé, crec que li sobre com dues-centes o tres-centes pàgines...


L'obra, titulada en castellà "Todo esto te daré", té alguns tocs que ens recorden al llibre anterior: tot comença amb una mort que amaga més del que vol semblar.


El personatge principal és el Manuel, un exitós escriptor que, un bon dia, rep la visita de dos guàrdies civils per comunicar-li que el seu marit, l'Álvaro, ha mort en un accident a Galícia. Això descol·loca bastant a l'home, ja que l'últim que sabia ell era que l'Álvaro viatjaria a Barcelona aquell cap de setmana. Què hi feia, doncs, anant a Galícia?

Amb l'ajuda del guàrdia i d'alguns aliats més, el Manuel començarà a estirar la corda per descobrir que s'amaga rera la mort del seu home. És realment un accident? Hi ha algú que volia fer-li mal? La cerca no és fàcil, doncs el noi amagava un munt de secrets familiars (i, de pas, una immensa fortuna). Païr tot això no li serà gens fàcil, al Manuel.

Cap a la meitat del llibre veiem ja el veritable motiu de tot plegat: una subtrama que ens fa viatjar en el temps fins 30 anys enrere i que omple de ràbia a la major part dels protagonistes. Però bé, no ens avancem. L'autora es pren el seu temps per explicar-ho tot (600 pàgines us semblen suficients? jaja) i bé, com ja he dit al principi, crec que li sobren la meitat de pàgines. No cal donar tantes voltes a les coses. Sort, però, que la lectura és bastant lleugera i en cap moment es fa del tot pesat. 

Es mereixia el Premi Planeta? Crec que no. Però amb això no vull dir que sigui mal llibre.. a mi m'ha agradat bastant!! :)LinkWithin

Related Posts with Thumbnails