25 d’abril 2017

Micro-ressenyes de còmic 2017 (3): Leñadoras | GoGo Monster | Els fantasmes de Gaudí | El solar

Nova entrega de micro-ressenyes comiqueres. :-) Una mica variat!

Leñadoras (Noelle Stevenson)


Girl power de campaments. No se m'acut manera de definir-ho millor.
Leñadoras és un còmic fresc i divertit protagonitzat per cinc noies americanes que formen part d'un grup escolta. (Aquesta obra va guanyar el Premi Eisner a la millor sèrie nova i a la millor sèrie adolescent). Elles són molt especials, cadascuna per la seva raó... i revolucionaran tot el campament.
És una obra que crec que pot agradar a molta gent i arranca molts somriures. A mi personalment em va fallar alguna cosa, però bueno. La gràcia de les insígnies, les explicacions i l'argument flipat en sí mereix que li doneu una oportunitat :-)

[Salvant distàncies òbvies, el rollo aquest de noies de campament sempre em recorda la pel·li de "La tropa de Beverly Hills")


GoGo Monster (Taiyô Matsumoto)


El Matsumoto és un autor curiós. Com diu el nostre conductor del club de lectura de còmic, "o t'encanta o el detestes". Jo he de dir que ni una cosa ni l'altra. Té un estil de dibuix que a mi no m'acaba de fer el pes (no nego, però, el seu estil únic i inconfusible) però no sé. El vaig descobrir amb Sunny, la història d'uns nanos que viuen en una casa d'acollida.


A Gogo Monster els nens també tenen un protagonisme especial (com quasi en totes les seves obres pel que estic veient, ja que m'estic llegint Tekkon Kinkreet), però aquí en aquest cas és una obra com més filosòfica on l'autor pretèn mostrar el pas de l'infància a l'edat adulta mitjançant una escola, uns nens i uns monstres que viuen a la cinquena planta de l'edifici.

Yuki Tachibana n'és el protagonista. La gent del seu voltant no l'entèn.. o quasi ningú, ja que té la complicitat del jardiner de l'escola i del seu nou amic, en Makoto.

És, pq enganyar-nos, una obra certament complexa en la qual no saps massa del tot que està passant. T'ofusques a buscar sentit a certes coses que passen i arriba un moment que ja no saps si allò que està passant és real o és simplement fruit de la imaginació del nano. O fins on arriba aquesta imaginació. No sé. Em va sobtar bastant. Enganxa.

Els fantasmes de Gaudí (El Torres, Jesús Alonso Iglesias)


Us imagineu que un dia presencieu un accident i us sembla veure al senyor Gaudí? doncs això és més o menys el que passa en aquesta història al començament, i a partir d'aquí poc a poc es va tramant un misteri on hi ha assassinats cruels i altres històries.

És un còmic ideal per aquelles persones que gaudeixen amb les històries de crims i detectius. Avanço i dic que no és el meu cas, però hem de partir d'una base important: els fets passen a Barcelona, al voltant de les obres de gaudí... i clar, Barcelona és Barcelona. Això suma punts. Està ben dibuixat i la trama està ben lligada i resolta. Si fos una altra ciutat potser li hagués assignat una estrella menys (visca la meva objectivitat, hehehe).

Cal afegir que al Saló del Còmic d'enguany se li ha dedicat una exposició on hi ha esboços i dibuixos originals, i això sempre és molt agradable de veure.

El Solar (Alfonso López)


Per últim vull parlar de l'obra de "El solar", d'Alfonso López.


El torero Manolete, Machín, Franco i fins i tot Zipi Zape o una Petra i un Carpanta camuflats són alguns dels personatges que poblen aquest còmic ambientat en l'Espanya pobre de la postguerra. Es tracta d'una obra molt pensada en la nostàlgia, tant pel contingut com per l'estil com pel tipus de personatges o humor que s'ho dóna (l'autor havia treballat en publicacions com el TBO i similars).

És una obra entretinguda, però a mi no m'ha acabat de fer al pes. No sé si és pel tipus d'humor o què, però bé. Tot i així els cameos m'han fet gràcia, així com l'intent de plasmar la Barcelona dels anys 40, on la majoria de persones passaven gana i els més petits (i no tan petits) s'entretenien jugant als diferents solars abandonats que hi havia per la ciutat (una cosa força desapareguda, avui en dia).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails