14 d’abril 2017

[Lectures] Argelagues (Gemma Ruiz)

Ruiz, Gemma. Argelagues. Barcelona: Proa (Grup 62). 352 p. 978-84-7588-629-9. 18,50 €.

Com no em posi les piles amb les ressenyes dels llibres que llegeixo, arribarà el desembre i em lamentaré, com cada any. :-) Bé, avui us parlo d'aquest llibre de la Gemma Ruiz, una autora que segur que us sona perque és periodista i treballa a TV3 (cronista cultural al TeleNotícies). Aquest és el seu primer llibre.

Es tracta d'una obra de caràcter bio on s'hi explica la vida de tres dones de tres generacions diferents. Comença amb la besàvia de l'autora i a través d'aquestes dones anem veient els canvis que ha patit el nostre país al llarg del segle XX. És remarcable el pas del camp a la ciutat, doncs comença en un entorn rural i acaba en entorn urbà (en aquest cas Sabadell, amb tot el tema de la revolució tèxtil i el creixement com a ciutat).

És un llibre on els homes tenen un paper força secundari i on es vol donar veu a les dones que sempre han estat allà, aixecant família i país, lluitant sempre per tirar endavant. Unes dones que sovint han estat invisibilitzades pels homes i que han quedat ocultes en la història, malgrat tot el que han hagut de fer. A través d'aquesta novel·la, Gemma Ruiz posa veu a les dones valentes de la seva família i, de rebot, a totes les dones que han marcat aquestes generacions.


Enllaços d'interès:

2 comentaris:

OriolBras ha dit...

I t'ha agradat?

Eli Ramirez ha dit...

sí, força. Però potser espera un punt més.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails