08 de març 2017

Teatre: L'Hostalera (Cia La Perla 29)

L'altre dia vaig anar a veure l'obra de teatre de L'HOSTALERA. Una mica in-extremis, ja que la van treure diumenge mateix. La premsa se'n va fer molt ressò i les entrades es van esgotar força ràpid, però la van allargar una setmana més... i vaig podr agafar entrades per un dijous. 

Sincerament, si hagués sigut només per l'argument potser no l'hagués anat a veure: no sóc gaire de veure comèdies... però en aquest cas hi havia un afegit especial: el públic s'asseia en tauletes, com si fos una nit d'estiu en un petit poble italià... i et sevien sopar i tot! La veritat, volia anar-hi. Em feia gràcia. De fet a ma mare també, o sigui que hi vam anar juntes :)

Es tracta d'una obra de Carlo Goldoni (Venència, segle XVIII). Conec aquest autor per una feina que vaig estar fent durant unes setmanes, suport tècnic d'una tesi doctoral, en part també em feia gràcia per això. La direcció ha sigut a càrrec de Pau Carrió i l'equip de La Perla 29 (ah, no sé si ho he dit ja però va ser a la sala de teatre que hi ha a la Biblioteca de Catalunya, als jardinets aquells).

Dit i fet, vam anar. I vam tenir la sort d'ocupar una tauleta a primeríssima fila :-)

Hostal Mirandolina, per servir-los

Quan entres al teatre, et sents realment en un poblet italià. Bé, salvant distàncies, ja m'enteneu. Però que l'esforç per escenificar-ho és d'agraïr.

Els protagonistes són Laura Aubert com a hostalera i David Verdaguer com a hoste. Bé, hi ha altres hostes, clar :-) En total uns 8 actors més o menys. És una d'aquelles comèdies on tot és molt exagerat i criden molt (algun dia l'hauré de veure en italià, jajaja). És una comèdia romàntica.

I ah, sí, que donaven menjar: l'obra durava dues hores i més o menys a la meitat van fer una petita pausa i van portar una cassola de pasta per a cada taula. Estava al punt i força bona. Vull afegir que a la nostra taula hi havia dues noies previsores que fins i tot van portar formatge ratllat :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails