19 de febrer 2017

Pel·lícules de la setmana: Buscando a Dory / Altamira / Mustang

Aquesta setmana m'he posat una mica les piles en el tema de les pel·lis. He vist aquestes tres:


  • Buscando a Dory (2016)
Hi ha una cosa que, en general, no suporto de les pel·lícules d'animació: els personatges secundaris en plan mascota i graciosets que acompanyen als personatges principals. L'exemple més clar és el burro que surt a Shrek: no puc amb ell. O sigui que ja us podeu imaginar que la Dory era un cas similar.... però bueno. Potser és per aquest motiu que he trigat tant en veure aquesta peli. xD. De totes maneres, l'he acabat veient. I bé, no sé que dir. És com la peli del Nemo, un peix que busca a uns familiars i tal. [Amb això deixo força clar que la pel·li no m'ha apassionat, haha]. De totes maneres no m'ha desagradat veure-la, inclús al principi de tot he plorat una mica quan (spoiler) --> la Dori es separa dels seus pares.
Ara, això no treu que tècnicament sigui una pel·lícula perfecta, com quasi tot el que fa Pixar (per no dir tot). Però clar, argument innovador, zero.
🏆Nota mitjana Filmaffinity: 6,7 / Nota Eli: 6

  • Altamira (2016)
Una pel·li que, també del 2016, va passar força desapercebuda. I ok, no va ser un éxit i va acabar fracassant bastant a la taquilla tenint en compte tots els diners que sembla que s'hi van invertir... però no l'he trobat tant dolenta com deien. Protagonitzada per l'Antonio Banderas, la peli ens explica el descobriment de les coves d'Altamira. No és una pel·li que diguem molt emocionat i li falta una mica de xispa, però es deixa veure. (Tampoc he comprovat el rigor històric de la mateixa).
La pel·lícula, més enllà del descobriment de les coves, és també una mostra del debat entre la ciència i la religió que devia haver-hi en aquella época
🏆Nota mitjana Filmaffinity: 5,1 / Nota Eli: 6

  • Mustang (2015)
Per últim, aquesta sí que m'ha agradat. ha sigut tota una sorpresa, perque tampoc la coneixia i això que ja és del 2015. Les reaons de l'elecció han sigut la gran quantitat de nominacions i premis que acumulava (nominacions a l'Oscar, Globus d'or, Bafta, premis César, Goya, Gaudí...i més). I realment crec que val la pena veure-la, sí. 
Us explico així per sobre de que va la cosa: són cinc germanes turques que són orfes i sempre han viscut a càrrec de la seva àvia conservadora. Un dia, durant la festa de fi de curs, se les veu jugant a la platja amb varis nois de la seva edat (de forma normal i natural) i allà salten totes les alarmes: tant l'àvia com el tiet d'elles s'enfaden i els hi fan canviar de vida: les tanquen a casa, els hi fan roba nova, els hi treuen telèfons i màquines diverses i, el pitjor de tot, comencen a pactar matrimonis per elles.
Vist així sembla un drama dels durs, però no ho és. O sí, ho és, però ben amenitzat amb frescor juvenil i alguna escena divertida. Tot i així, ja us podeu imaginar que la cosa no pot acabar bé de cap de les maneres, i mentre algunes germanes s'hi ressignen, altres no estan disposades a passar per l'aro. 
🏆 Nota mitjana Filmaffinity: 7,2 / Nota Eli: 7

2 comentaris:

XeXu ha dit...

D'aquestes només he vist 'Buscant a Dory', i estic prou d'acord amb tu. No aporta res, però tècnicament està molt bé. Ah, però a mi no em molesten els secundaris, en realitat no sé com se'ls pot tenir mania, si solen ser la salsa de la pel·lícula! M'estàs dient que, per exemple, no suportes en Mike Wazowski? Heretge!

Eli Ramirez ha dit...

en Mike és co-protagonista, no és lo mateix jejejeje :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails