13 de febrer 2017

#LlumBCN Santa Eulàlia il·lumina Barcelona

Ahir va ser Santa Eulàlia, la festa major petita de Barcelona. És una festivitat que m'agrada més que #LaMercè, potser pel tema de que Santa Eulàlia n'era la principal patrona i la van desbancar, o pel tema dels 13 anys i les 13 oques de la catedral. No sé. :-)
Però realment del que vull parlar és de la festa de la llum que ja porta un tres o quatre anys fent-se. Sota el títol #LlumBCN la ciutat s'il·lumina i es posen llums a diferents carrers, edificis i monuments de la ciutat (ja vaig parlar-ne fa temps). Enguany hi he tornat :-)

De nou, eren tres itineraris:

  • Born-Montcada
  • Catedral-Mar
  • Virreina-Rambla

Vam començar pel principi, al Born. Hi havia bastanta gent, però tampoc excessivament ple (ideal per poder veure les coses amb certa calma i no gaires cues). Vam trobar a faltar, potser, més "mappings" petits. M'explico: quan vaig anar l'última vegada hi havia petits monuments com esculturetes o fonts on havien posat projeccions de llum d'aquesta que fa interactuar... però enguany no tantes. Més aviat el que hi havia eren moltes cordes i línies. No estava mal, eh! però el mapping és molt resulton i divertit jeje.

Aquí us poso una foto de la instal·lació del pati del Museu F. Marès. Eren com llençols i tot plegat donava un aire així com de fantasmagòric.El mapping de la Plaça Sant Jaume (foto Uri Peñalver) també estava molt bé. Molts colors. De totes maneres voldria destacar el de l'Arxiu Històric de la Ciutat, que aquest any fa 100 anys i van fer una projecció on el tema principal era el pas del temps . Ho vaig trobar molt original (es deia TEMPS-PASSA-TEMPS-PASSA).Bé, és una cosa que és xula i diferent al que normalment estem acostumats a veure... Apunteu-vos-ho per l'any vinent ;-)

Més info: http://lameva.barcelona.cat/santaeulalia/ca/llumbcn

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L’any vinent se’m tornarà a passar, per què enganyar-te?

Eli Ramirez ha dit...

hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails