16 de febrer 2017

El miracle d'Anne Sullivan (Teatre del Raval)

Hi ha obres i obres... però algunes t'agraden més que d'altres. I aquesta n'és una: brutal! La faran fins el 26 de març (han allargat), i si es compren les entrades per Internet de forma anticipada només us costarà 16 euros. Val la pena!


No és un argument nou, i segurament molts de vosaltres ja haureu vist la pel·lícula que se'n va fer fa molt de temps (i que va guanyar dos Oscar), però per si de cas us explico: es tracta d'un cas real, d'una nena anomenada Helen Keller que a poc de néixer es queda sorda, cega i muda. Els pares, desesperats, ja no saben que fer... fins que un dia es topen amb l'Anne Sullivan, una professora que també havia estat cega i que porta arrossegant molts traumes familiars.
Tot i que sovint qüestionen els seus mètodes, l'Anne es pren com un repte personal millrar la qualitat de vida de la Helen, intentant -com sigui- que aconsegueixi fer-se valdre per ella mateixa al màxim que es pugui. I bueno, el títol en sí ja és un spoiler, hehe.

Cal dir que l'obra té dues coses potents: un d'ells és l'argument. Clar, és evident que t'han d'agradar aquest tipus d'històries i per tant aquest primer potencial és totalment subjectiu. Jo adoro veure drames, hahaha. Vaig plorar d'emoció i tot, al final. :-)
Però sent objectius, l'altre puntal d'éxit és la interpretació de l'equip d'actors. Sobretot el pack protagonista: la Helen i l'Anne. No només funcionen molt bé juntes sinó que ho donen tot... i on es nota més és amb la nena, la Helen. Està interpretada per Mar Ferrer, i és un gran debut professional. Li posa tota intensitat possible i ho transmet molt bé al públic (ella mateixa diu en alguna entrevista que ho ha passat bastant malament en alguns assajos, ja que és un paper difícil). 

En fi, jo us la recomano molt molt molt molt :) em va encantar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails