04 de desembre 2016

Pelis de la setmana: Animales fantásticos y dónde encontrarlos | La novia | La mecánica del corazón | Ángeles y demonios

Aquesta setmana he anat al cine a veure la nova del Harry Potter. Bé, que no és del Harry Potter... però de la família: Animales fantásticos y dónde encontrarlos.
Hi ha molts motius per veure aquesta pel·lícula: sense cap mena de dubte el primer és la vinculació amb la saga del jove mag de la cicatriu; però també perque està protagonitzada per l'Eddie Redmayne (m'encanta) :)


Abans de comentar la peli, dir que irremediablement faré algun spoiler, però si sou puristes millor no seguir llegint (podeu anar més abaix on parlo de algunes pelis més, no marxeu encara xD). Bé, vaig.

La peli està protagonitzada per Newt Scamander, un jove anglès que arriba als Estats Units carregat amb una maleta plena de bitxos extranys. El motiu del viatge ara no ve al caas i ja ho descobrireu vosaltres mateixos, però el que és important és que als Estats Units aquests animals estan pràcticament prohibits i, per desgràcia, la maleta va a parar en mans de qui no toca.

Hi ha un nou context interessant per explorar i que permetria fer noves pel·lícules (ara no sé si és una trilogia o només en faran una). El fet que sigui EEUU i no UK permet més joc: en primer lloc, una escola de màgia que no és Hogwarts... i per tant, tot el que això suposa: un altre govern, uns altres ministres de màgia... i noves lleis (més restrictives). També cal dir que l'època en la qual s'enmarca la peli és molt abans de l'era Harry, i hem de pensar en un Nova York gris on els no-mags (muggles) tenen un pes més important. També cal dir l'argument de la peli es centra molt en la repressió i la censura de tot aquest món màgic. Clandestinitat a tope.

Les vinculacions entre aquesta pel·li i les del Potter s'han tractat ja en diversos blogs, però aquestes serien les dues més rellevants:
  • En primer lloc, l'Scamander és un expulsat de Hogwarts. La seva expulsió va vinculada amb els animals fantàstics que cuida i que investiga (de fet aquest noi després és tota una eminència en el tema). Quan el van fer fora, l'únic professor que va voler salvar-lo va ser en Dumbledore. Per cert, el Newt no és Griffindor, sino Hufflepuff.
  • Hi va haver un altre "dolent" abans del Voldemort. Es deia Gellert Grindelwald (el que surt a la peli). Potser us sona, a la saga del Harry Potter surt mencionat. Jo això no ho recordava gaire... sé que en algun llibre s'expliquen els secrets familiars de l'Albus, però no recoradava molt de detall. Doncs bé, en Grindelwald i en Dumbledore eren companys i estaven investigant el tema de les reliquies de la mort. Doncs bé, la cosa se'ls va anar de les mans i va haver una lluita entre ells dos i el germà de l'Albus, l'Aberforth. Sigui com sigui, en aquesta baralla va morir la germana dels dos, la Ariana Dumbledore. (Crec que hauré de rellegir la saga). Es veu que despres de molts anys va haver un altre duel molt potent i això va fer que en Grindelwald acabés a la presó. Se suposa que això va ser l'any 1945, any on Tom Ryddle acabava els seus estudis a Hogwarts.
La pel·lícula m'ha agradat molt (també cal dir que s'ha fet en un moment "dolç" perque tots els seguidors tenim molt recent la lectura del vuitè llibre de Harry Potter (tot i que és un llibre que es podria haver evitat i potenciar, en canvi, altres històries noves i paral·leles com aquesta). També crec que la primera ahora de la pel·lícula és massa llarga i lenta, que és quan els animals s'escampen per la ciutat i els tenen que anar buscant. En general, però, molt bé. Nota: 8/10.

---------------------
I tres pel·lícules més vistes recentment (o no tant recentment, jaja). Avanço ja que cap de les tres m'ha agradat especialment.

La novia (2015)

Pel·lícula espanyola estrenada l'any passat i que ha guanyat diversos premis. Es tracta d'una adaptació força especial (escènicament parlant) de "Bodas de sangre", de Lorca. Jo he de reconèixer que la història no l'he arribat a llegir mai, tot i que si que més o menys en sabia l'argument perque és una obra bastant coneguda i se n'han fet algunes versions. La història parla de tres amics i un amor... és a dir, un triangle amorós que acaba amb el pitjor desenllaç possible (com ja us podeu imaginar veient-ne només el títol). 
La posada en escena és impactant i diferent a moltes de les pel·lícules que estem acostumats a veure, i en certa manera es fa força lenta. (Nota 6/10)


La mecánica del corazón (2014)

Amb aquesta pel·li em trobo amb un d'aquells sentiments a l'estil amor-odi. La cosa està en que vàries persones m'havien recomanat, fa temps, que llegís el llibre. Deien que m'agradaria, però un cop el vaig començar a llegir i no em va acabar d'atrapar i el vaig deixar (i això que era curtet, però segurament se'm devia acabar el plaç de préstec o algo i no vaig renovar). I bé, al veure que en feien la pel·lícula vaig pensar que la miraria... i bueno sí, però té un punt tetriquillo que no m'acaba de fer al pes (em passa com les pel·lis del Tim Burton) (odio bastant Pesadilla antes de Navidad, a més).

Bé, doncs això. No sé si sabeu de que va: és un noiet que neix amb una maformació del cor i li han de posar un rellotge a dins, un rellotge delicat que li influeix el dia a dia... sobretot en temes amorosos: ho té prohibit. Però no sempre podem fer el que ens dicta el cor, ja ho sabeu. (Nota 6/10)
Em quedo amb aquest clip musical:Ángeles y demonios (2009)

Per acabar, la típica pel·li americana basada en un best-seller, jeje. L'havia vist mig per la tele, però enguany l'he vist de nou i sencera. I bé, que no mata. Pels despistats, dir que és la continuació del Código da Vinci (bé, no és ben bé continuació, és un cas totalment diferent però molt semblant i amb el mateix protagonista: el Robert langdon). 

El tio és un expert en simbologia religiosa i en aquesta ocasió el criden per resoldre uns misteris vinculats a la secta dels Illuminati. Seran, com en el cas anterior, unes hores de tensió a contra-rellotge per poder resoldre el misteri i salvar les vides de tantes persones com sigui possible. La pel·li, però, té greus errades temporals (és impossible que en una hora de rellotge facin segons què i es desplacin segons on) però bueno. Passable per passar l'estona, sense més pretensions. Nota: 6/10.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails