02 de novembre 2016

[OpenHouseBCN 2016] La casa por el tejado

Crec que entrades sobre l'OpenHouseBCN, en aquest blog, n'hi ha unes quantes. Però clar, cada any arriba aquest esdeveniment i no puc evitar tornar-hi ;-). Enguany he visitat dos edificis i prou: La casa por el tejado i l'IED (que d'aquest segon us en parlaré més endavant).

La casa por el tejado

Sabeu aquells edificis que tenen al capdemunt un "afegit"? doncs això és el que fa aquesta empresa. I oju, que s'hi pot estar a favor o en contra, però crec que el projecte és interessant i val la pena coneixe'l una mica. Després ja podreu jutjar. Jo realment mai he estat partidària d'aquests pedaços però suposo que hi ha maneres i maneres de fer les coses...(tot i així, preferiria que NO es fes)

(les oficines de l'empresa són en un "afegit")


Partim d'una base: no tots els edificis poden absorbir afegits. El que fa aquesta empresa (que es dedica principalment a la venta integral d'àtics) és cercar edificis on sigui possible fer-ho, encarregar un estudi de viabilitat i fer-ho. Ells, en principi, s'ocupen de tot el procés, fins a l'entrega de les claus. 


Dues coses:

1. Intenten que l'edifici millori, ja sigui ampliant el pati de llums, posant ascensor, millorant l'escala, etc.

2. Els "afegits" que hi posen no són construïts pedra a pedra allà mateix, sino que els monten en un lloc a part i després amb una grua ho pugen i ho fan encaixar. La casa queda construïda en 24 hores (48 com a molt). Molt flipant tot plegat. Ho fan els diumenges i han de tallar el carrer. Hi ha vídeos per internet.

Aquestes són algunes de les fotos del jardinet que tenen:La diferència entre els mòduls prefabricats i els industrialitzats (que és el que fan ells) és que ells els fan a mida valorant bé l'edifici i l'espai.

Ja us dic, jo particularment no hi estic d'acord en que es facin aquestes coses. Però m'ha agradat visitar l'empresa i veure com funciona tot plegat... trobo que és interessant que l'OpenHouse pugui mostrar aquest tipu d'iniciatives arquitectòniques. Després ja, que cadascú valori!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails