02 d’octubre 2016

Pel·lícules de la setmana: The tribe | El nuevo exótico Hotel Marigold | Atrapa la bandera

Tres pel·lícules més per afegir-se a la llista de "vistes":


Pelis molt diferents entre elles, s'ha de reconéixer, hehe

THE TRIBE [Myroslav Slaboshpytskyi] (2014)

Crec que és la peli més impactant que he vist aquest any. Bé, no sé si és impactant la paraula millor per definir-ho. Diferent. Sí, diferent.
El motiu principal és que la peli és muda. I ara us direu, bueno, pelis mudes n'hi ha moltes a la història del cinema... i no dic que no. Però aquesta és tota amb llengua de signes (ucraïnesa). Els actors que hi participen són sordmuds de veritat i en tota la pel·lícula no hi ha ni un sol diàleg parlat. Ara bé, hi ha un argument molt sòlid, i tot i no haver-hi subtítols de cap mena, la pel·lícula s'enten. 

El segon motiu pel qual se tracta d'un film impactant és per la trama que ens ofereix. Té violència i escenes dures. La trama gira entorn d'un noi que arriba nou a un internat-residència per a sordmuds. Lluny de trobar-se un ambient agradable i bona companyia, el que hi trobarà és una mena de màfia on alguns d'ells estan involucrats en temes de drogues i prostitució. De cop s'adona que potser aquesta és la única manera de sobreviure allà.

Tot i així, la pel·lícula dura 130 minuts, una mica massa pel meu gust. A estones es fa lenta. Tot i que s'enten el que hi passa, et perds detalls (potser no del tot necessaris, però és la sensació que et dóna)


Aquesta és una de les escenes. Tot està brut, per cert.
Nota Filmaffinity: 7 / Mitjana: 6,7

El nuevo exótico Hotel Marigold [John Madden] (2015)

Recordo que quan vaig veure la primera part de la pel·lícula em va encantar. Vaig trobar genial l'enfocament (que no era res de l'altre món, però que resultava prou simpàtic) i la frescor dels actors i les actrius que hi participaven.
Però clar, com pasa amb moltes altres pel·lis, estirar massa la corda por acabar entorpint l'éxit del producte. Potser no calia fer una segona part. Coi, que la primera la vaig posar al "top ten" de pelis de l'any xD

Per qui no ho recordi o no l'hagi vist, la primera pel·li va d'uns jubilats que decideixen anar a la India i viure els seus últims dies (gaudint de la jubilació) en un hotel que s'adapten al seu gust. Bé, doncs en aquesta segona part veiem com segueixen, que fan, i com sembla que el negoci es vol ampliar amb la possibilitat de comprar un segon hotel. I bueno, posen un ganxo, el Richard Gere, però vamos, que ni con estas. Li poso un cinc i encara gràcies.

Atrapa la bandera [Enrique Gato] (2015)

Pelis de dibuixos n'hi ha moltes, però de qualitat i espanyoles no tantes. Em sap greu haver trigat tant en veure-la, perque realment és maca i és un bon producte (sobretot per mirar amb canalla, jeje). 

I bueno, no es que tingui un súper argument (potser per això no ha pogut atrapar al públic adult) però ni tan mal! És una mica americanitzada, això sí. Els protagonistes són astronautes de la NASA... això és curiós i més encara si tenim en compte que ha sigut la primera peli espanyola que s'ha projectat als cinemes Johnson Space Center, a Houston (on hi ha la NASA). A l'estrena hi van anar alguns astronautes reals que havien fet d'assessors al film.

Crec que mereix una oportunitat, tot i que potser en alguns moments ha quedat una mica desapercebuda. Li poso un 7, tot i que Filmaffinity li posa de mitjana 5,4. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails