27 d’octubre 2016

Cervera, Vila del Llibre

Alguna vegada he parlat per aquí de Bellprat, la primera "vila del llibre" catalana que intenta emular les ¿"villages du livre"? ¿"ville de livre"? (com es diu?) que hi ha per França. I la idea és bona, i tant que sí. Però ens queda camí per recòrrer! :-)


Bellprat s'està consolidant. Vaig tenir la sort de quedar finalista en un dels concursos de cartells que es fan i ho vaig poder viure ben de prop. Durant dos dies, el poblet es converteix en un lloc ple de llibres... llibres per tot arreu! penseu que Bellprat és molt petitet, segons la viquipèdia té uns 78 habitants, o sigui que ja us podeu imaginar. 

Bé, aquí en parlo una mica: 

Cervera, segona vila del llibre de Catalunya


Universitat. Aprofitant per fer turisme!
Seguint la idea de Bellprat, la Xarxa de Viles del llibre de Catalunya ha volgut aquest any enfocar-se a la ciutat del Màrquez, el campió de les motos. Era un repte diferent, ja que la ciutat és més gran i també té més població (poc més de 9.000).

Quina és la idea d'aquests actes? doncs dinamitzar una zona. Pel que sembla, el centre de Cervera està una mica oblidat i van pensar que omplir-lo de llibres era bona idea. O sigui que amb uns quants bibliotecaris vam anar cap allà a xafardejar.

Més que vila, era carrer. El Carrer Major de Cervera ple de paradetes d'editorials (la majoria independents) i activitats dinamitzadores per a totes les edats. 
Vam anar a un parell de xerrades / presentació de llibres. Una d'elles era la presentació de "La cara B: Una altra mirada al procés", amb Jordi Borràs i l'Antonio Baños. Parlaven.. del procés, és clar! :) del llibre de fotografies que han publicat. Després vam anar a una xerrada sobre novel·la històrica amb el Martí Gironell i la Coia Valls, que tots dos han tret llibre fa poc.

El Carrer Major de Cervera fa una mica de pena perque hi ha molts locals buits i costa de dinamitzar. Esperem que iniciatives com aquestes ajudin una mica... però encara queda per recòrrer. En aquest sentit, Bellprat quedava com "més recollidet". (perque clar, és més petit). També era bonic veure cases així com antigues convertides en botigues de segona mà (per cert, molts llibres de biblioteca pública.... de Sitges sobretot... tots a la venda).

Em va agradar per tot plegat, però sobretot pel fet que mai havia estat a Cervera :-) 


Trobeu més info a: http://www.viladelllibre.cat/

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llibres? El format aquest per llegir que acabarà mort en quatre dies quan els epub ho dominin tot?

Eli Ramirez ha dit...

que vaaaa
el llibre no morirà mai! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails