20 de juny 2016

Victòria (TNC)

Fa pocs dies vaig anar al teatre a veure VICTÒRIA, que la feien al TNC. Per la gent jove hi ha unes entrades que surten a meitat de preu i està molt bé (14 euros en comptes de 28, sempre i quan no sigui divendres o dissabte nit). Més val que aprofiti ara que encara ho sóc, a molts llocs amb 33 anys ja fa temps que has deixat de ser jove (i que ho consti que ho dic pels senyors del Carnet Jove. Volem carnet jove fins als 64 anys!) :-)


Bé, però anem per feina. L'obra, Victòria.

Victòria és nom de dona i en aquest cas és el nom de la protagonista, una dona que a força de les circumstàncies es fa forta i valenta. Interpretació magnífica d'Emma Vilarasau (tot i que ningú podria posar-ho en dubte, és una de les actrius catalanes amb més potència, per no dir la que més, #SócFan, no hi ha actriu que pugui bordar els fets dramàtics millor que ella :-D) acompanyada d'altres actors i actrius de gran anomenada: Pere Arquillué, Jordi Boixaderas, Mar Ulldemolins, Mercè Aránega, Joan Anguera i un jovenet però ja crescut Nil Cardoner, un dels nens amb "polsera vermella". Tots ells dirigits sota les ordres de Pau Miró.

L'obra està ambientada als primers anys de la dictadura, durant la postguerra. Comença amb un enviudament de la protagonista i la seva lluita per mantenir la barberia "a flote", el negoci del seu difunt marit i un negoci força complicat per a una dona sola. Però poc a poc la cosa canvia i les circumstàncies porten a la dona a conéixer altres formes de finançar-se i entrar en mercats clandestins de certs productes prou buscats, cosa que li dóna un sobresou i li fa entendre que la corrupció i els trapicheos estan ben a la ordre del dia i tothom en vol pendre partit. Però el plat fort arriba al final de la primera part, quan arriba a la barberia una noia provinent de França i fa capgirar tot allò establert. I poc a poc anem veient traicions, sentiments i plors. Denunciar als qui tens a prop per aconseguir algun favor, demostrar que ets fidel a una pàtria per por de posibles represàlies o fins i tot apresonaments i tortures. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails