13 de juny 2016

Lectures: Gazpacho agridulce | Fresa y chocolate

Si alguna cosa he fet aquests mesos és llegir bastant i veure pelis. I fins i tot alguna sèrie, més enllà de Juego de Tronos (la qual em té enganxadíssima). Aquests són un parell de còmics que he llegit darrerament:

Gazpacho agridulce (Quan Zhou Wu)

El vaig descobrir no sé com, però em va agradar de seguida que el vaig veure. El còmic prové d'un blog, suposo que van veure que tenia éxit i el van convertir en llibre. L'argument és molt simple: són històries reals d'una noia xina que viu a Espanya. Ella i les seves germanes s'han adaptat a la vida espanyola, però els seus pares (sobretot la seva mare), encara pensen en tradicions xines i com a únic objectiu tenen el fet de fer créixer el restaurant i casar a les seves filles :-)
Aquí alguns exemples:


Fresa y chocolate (Aurélia Aurita)


La lectura d'aquest còmic va ser fruit de la més pura casualitat però molt oportunista: els dilluns per la tarda he estat assistint a un curs d'edicions personals i enquadernació. Cada mes (aprox) feiem un llibret diferent aprofitant una tècnica i un tema que anava variant. Un dels exercicis era sobre sexualitat, i cal dir que tot i que el resultat ha sigut molt bo per tots, al principi ens va costar una mica, sobretot a mi, que no sabia com adaptar els meus cutre-dibuixos infantils a un tema així adult XD. El cas es que al final vam fer diferents parts del cos i vam fer uns collages que tenien un punt porno però també divertit, i va quedar un exercici força curiós. 

Bé, però tot això ho explico perque aquest curs el faig a l'Escola de la Dona, que està just a sobre de la biblioteca Bonnemaison, i molt sovint abans d'entrar a classe passo per allà i m'enduc alguna cosa en préstec. I casualment quan estàvem preparant aquest exercici vaig trobar aquest còmic a la secció de DESTACATS, dient, agafa'm, eli, agafa'm. I la veritat és que ens va inspirar bastant jejeje.

És un còmic que mostra la sexualitat tal qual, amb els dubtes -sobretot per part d'ella- i les noves experiències. Amb un to molt desenfadat. Fins i tot se n'ha fet la segona part, editada també per Ponent Mon. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

oh... del segon no hi ha exemples il·lustratius...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails