24 de juny 2016

16è Tastacontes a Vilafranca del Penedès

El Tastacontes de Vilafranca, organitzat per la gent del ZigZag, comença ja a ser una cita habitual. L'any passat m'hi vaig estrenar, però enguany he repetit i no puc més que recomanar-ho. És una activitat molt maca!


Es tracta simplement de fer dibuixos en directe. Els nens i nenes de Vilafranca (que prèviament han estat escollits per un concurs) van pel carrer amb els seus contes buscant algú que els hi pugui il·lustrar, i allà estem nosaltres, uns 30 dibuixants amb el llapis ben apunt i disposats a donar forma a les històries d'aquests petits grans escriptors.

El temps de reacció és ben poc: arriben, llegeixes la història i et poses a dibuixar. És recomanable intercanviar algunes idees abans, no fos cas que comencis a dibuixar una princesa amb un vestit lila i et digui que ha de dur un vestit negre ;-) Jo aprofitava el paper de sota per fer alguns esboços i comptar amb el vist-i-plau dels autors.


També es recomana molt que els propis autors participin, per tant si mentres tu pintes un tros ell pinta un altre, fantàstic! i això tenint en compte que a més disposem de petits ajudants, nens i nenes del ZigZag (taller creatiu ubicat al mateix caarrer i organitzadors de la festa) que ens poden donar un cop de mà pintant i ens ajuden amb tot el que faci falta (canviar l'aigua del pot, buscar colors, fer barreges...) són un encant.

I al final de tot, una expo! 

Si puc l'any vinent hi tornaré :-)
I si sou il·lustradors i voleu provar-ho, endavant! Està molt i molt bé!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails