14 de febrer 2016

Pel·lícules de la setmana: Robot & Frank

Robot & Frank (Un amic per a Frank), 2012


Fa unes quantes setmanes (bastantes, ja) vaig veure aquesta peli. La veritat és que la feien a la televisió i va ser una mica per inèrcia, però després de veure-la la veritat és que en vaig quedar molt contenta. I al buscar una mica per Internet he vist que les crítiques que se n'han fet són molt positives i que fins i tot va guanyar algun premi.

L'argument, purament l'argument, potser no té res d'especial: un home ja gran que havia sigut lladre de joies comença a patir alguns símptomes típics de les persones grans, i el seu fill decideix enviar-li un robot a casa perquè l'ajudi una mica amb les tasques domèstiques. Aviat, però, ell comença a adonar-se que amb un robot és molt més fàcil fer-ho...... tot. Inclús lo que no és èticament correcte. Vaja, un ajudant ideal per tornar a la seva activitat habitual.

Ara bé, aquest argument és potser l'excusa per parlar una mica dels límits de la robòtica o com els robots es barrejaran entre nosaltres per ajudar-nos o suplir algunes funcions humanes (per cert, no us perdeu la exposició del CCCB, +Humans, que va una mica d'això... ja penjaré alguna foto un dia d'aquests). Bé, doncs això. La peli és molt interessant en aquest sentit. Amb humor i bons diàlegs van sortint molts temes, com la memòria borrable d'aquestes maquinetes amb veu i potes, la manipulació "per a fer el mal", etc. (que hagués passat si en Frank fos un assassí i fes que el robot l'ajudés?)

Les biblioteques a la pel·lícula també tenen un paper molt important, raó de més perquè m'agradés encara més ;-) la protagonista femenina, la Susan Sarandon, fa de bibliotecària.


No només hi ha una petita història d'amor (bé, algo) entre els protagonistes sinó que a més es plantegen dubtes sobre com seran les biblioteques del futur. La pobra bibliotecària diu que aviat la biblioteca ja no serà com ha estat sempre perquè la gent té poc interès amb els llibres.
 
De fet, una de les coses que roben el Frank i el seu amic robot és una relíquia: una edició del Quijote.


En fi, crec que és una peli maca, tendre, entretinguda i amb contingut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No està malament. Quan jo penso en robots penso en Terminators i semblants, però s'ha de reconèixer que aquest robot es fa estimar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails