16 de febrer 2016

Escenas imborrables | Piltrafilla (Jeffrey Brown)

Alguna vegada he parlat del Jeff Brown aquí al blog. És autor de còmics, d'aquells que tenen el seu estil súper marcat i se'ls reconeix, sovint, una hora lluny. Crec que el vaig descobrir amb el genial "Gatos saliendo de una bolsa y otras observaciones" Una obra mestra expressada en poques paraules i traç senzill.


Bé, ell quan va començar feia còmics autoeditats amb coses que li passaven en el seu dia a dia. Després poc a poc es va anar fent famós i ara fa aquests llibres de Star Wars (Dark Vader e hijo y coses així) Moníssim si no fos perque el meu coneixement de la saga Star Wars és molt limitat (ho sento) i la meitat dels acudits no els pillo bé XD. Cal dir que també ha tingut fills i s'ha sumat a la moda dels pares-dibuixants que s'inspiren en els seus fills per crear, com ha fet Guy Delisle o l'Andrés Palomino, sense anar més lluny (craks tots dos).

Els dos darrers llibres que m'he llegit d'aquest bon home són potser els que hauria d'haver llegit primer: Piltrafilla i Escenas Imborrables (ara em faltaria llegir TORPE).


Són dibuixos simples, sovint oblidant detalls i proporcions correctes, però amb un to natural per explicar les coses que fa que el tio et caigui bé (i mira que hi ha coses que dius... mmmm.... joder nano) i acabis sentint una gran empatia amb ell. 

És curiosa la quantitat d'obres autobiogràfiques que ens envolten. Són moltes les persones que utilitzen la seva vida per explicar contes, fer còmics, composar cançons o fer pelis. Bé, en alguns casos es nota més que en d'altres... :-) Però sí, és curiós eh, qui li anava a dir a aquest noi que en uns anys es faria tan famós arran d'aquestes petites històries, capítols de vida privada que ell va voler fer públiques en algun moment?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails