10 de gener 2016

Pel·lícula de la setmana: Palmeras en la nieve (i altres)

L'any ha començat molt pel·liculero (per dir-ho d'alguna manera) i m'he tragat diverses pel·lícules que feien per la tele. Ara bé, la que m'ha agradat més és la de Palmeras en la nieve, al cine.


Em sap greu perquè en el seu moment no em vaig llegir el llibre i ara penso que m'hagués agradat... però bé, ja suposo que no el llegiré mai (no tinc per costum llegir llibres dels quals ja he vist la peli).
De totes maneres tinc un dubte amb la peli que potser els que us l'heu llegit em sabreu dir

SPOILER
(tinta blanca per evitar spoiler)

A la wikipedia posa que l'actriu Petra Martínez fa de Julia quan es gran però en cap moment a la peli diuen que el Jacobo (o el Kilian) finalment torna amb la Julia quan tornen a Espanya, no? a la peli surt que la Julia se'n va amb el metge -el seu marit- i se suposa que acaba aquí... però a la casa de Huesca hi ha una dona gran i segons la Wikipedia es la Julia de gran. O no sé, hi ha algo que no m'encaixa.


La història és molt maca. Va d'un noi, el Kilian, que a principis dels anys 50 se'n va a l'illa de Fernando Poo, una colonia espanyola (ex-colònia avui en dia, clar) on hi ha el seu pare i el seu germà treballant a la finca de Sampaka, els del cacao. I bé, allà a la colònia es viu la vida d'una manera diferent i poc a poc es van establint certes relacions (amor, odi, etc.) Tot això sumant-li la tensió política del moment -finals dels anys 60- en el qual Guinea deixa de ser una colònia per convertir-se en un país lliure. Bé, lliure no: són una dictadura militar i no saben massa que volen dir els drets humans (amb això no vull dir que quan hi havia Espanya es respectessin, eh)  A efectes d'aquest passat tan recent, Guinea és l'únic país africà on tenen l'espanyol com a llengua oficial i quasi el 90% l'entenen.

He vist tres pel·lícules més:

1. It's complicated (No es tan fácil) 2009

Típica pel·li de diumenge tarda on els principals al·licients són els protagonistes. Bé, més per la Meryl Streep que per l'Alec Baldwin. Ella és molt crak i m'agrada molt, val la pena mirar qualsevol peli seva pel seu esperit camaleònic i pq té un ritme i unes expressions molt pròpies i que fan que qualsevol peli estigui bé :-).

L'argument no mata: una parella divorciada i amb fills grans que de cop es lien una nit (no és spoiler, el cartell de la peli ja ho mostra XD) i la bona relació que tenien es complica una miqueta.


2. Arbitrage (El fraude) 2012

Lo mateix que el cas anterior però canviant Meryl Streep per Richard Gere. No per l'argument, clar, sinó per ell... que a casa sempre n'hem sigut molt fans :-)

En aquesta peli el Richard fa de ricachón d'aquests que tenen una gran empresa, molts negocis i una dona que es gasta els diners del marit fent obres de caritat per quedar bé. Fins que alguna cosa comença a no rutllar. Tal com diu el títol, hi ha un frau pel mig, una doble moral que no és tot com sembla. Sumat a tot això hi ha un accident pel mig que complica -bastant- les coses.

La pel·lícula en sí està bé però ja està... a mi no em va cridar gaire l'atenció.

3. Karate Kid. Versió 2010

Per acabar, una pel·li que em va sorprendre gratament. La cosa es que uns dies abans havia mirat una app de programació televisiva i vaig veure que feien KARATE KID, i juraria que havia vist que era la de tota la vida, la dels anys 80. Però just el mateix dia em vaig fixar que no, que era la nova del Jackie Chan i el fill de'n Will Smith. Bé, no la volia mirar perque jo sóc molt fidel a la versió de tota la vida (sóc molt fan del Daniel San i el Miyagi) Però al final vaig caure.

I bueno, ¡ni tan mal! l'únic que fan kung-fu, cosa que no té molta lògica si la peli es diu Karate Kid, però bé. Acceptamos barco. No és millor ni molt menys, però està prou bé i es deixa veure sense perdre l'interès, que ja és molt.

I com a homenatge, us deixo l'escena final.... la de tota la vida! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails