24 de gener 2016

Pel·lícula de la setmana: La chica danesa

Aquesta setmana he anat al cine a veure La chica danesa, basada en fets reals.

La història es centra en la vida de Lili Elbe, la primera persona (documentada) a qui se li va practicar una operació de canvi de sexe. Va néixer com a home (Einar Mogens Wegener) i va ser un reconegut pintor, però ell per dins sentia que era una dona.

Segons explica la Wikipedia, Einar i Gerda (la seva parella) es van conéixer a l'Escola d'Art i es van casar l'any 1904. Tant un com l'altre eren artistes i es guanyaven la vida així.Van viure a diversos països i van acabar vivint a París, ja que va ser un dels llocs on hi havia més llibertat i on no hi havia problema perque l'Einar fos la Lili.


A la pel·lícula podem veure un dels moments que més van marcar la vida del pintor: la seva dona, la Gerda, li demana que faci de model  per poder pintar unes escenes. Ell, un cop vestit amb mitges, faldilla i unes sabates de taló sent sorgir la dona que té dins i es troba tremendament còmode en aquesta situació, cosa que fa que a partir d'aquell moment el procés sigui imparable.

L'Einar es va sotmetre a unes quantes operacions (dos a la pel·lícula, cinc a la vida real). Segons explica la Wikipedia, ell semblava més una dona que no pas un home, i un doctor de Dresden va demostrar amb uns anàlisis de sang que al seu cos hi havia molta hormona femenina (fins i tot es van trobar evidències d'òrgans sexuals femenins i masculins a dins del seu cos).


La pel·lícula està molt ben feta. Té tocs molt sensibles i tant ell com ella ho fan molt bé (inclús el gos que tenen, és una monada).

Per cert, surt un actor... Matthias Schoenaerts que s'assembla molt al Putin. Almenys en aquesta peli. Quan vaig arribar a casa vaig buscar-ho i efectivament, hi ha moltes persones que tb ho diuen,... està clavat XD.4 comentaris:

Moroboshi ha dit...

No hi havia pensat, però s'accepta! XD

Nosaltres hi vam anar divendres i a mi em va agradar força, però sobretot per les interpretacions. M'he fet molt fan de l'Alicia Vikander.

Ara bé, com tants altres biopics es veu que altera la història real en coses importants, com ara escurçant notablement el període de tot el procés o canviant la causa de la mort. Però és una pel·lícula força emotiva, sí. I si ell no hagués guanyat l'Oscar l'any passat i a en DiCaprio no li'n deguessin un després de nominar-lo 5 cops i no premiar-lo segurament el guanyaria l'Eddie Redmayne.

Moroboshi ha dit...

I afegeixo que efectivament la Lili real tenia des de l'origen més trets de dona que no pas l'Eddie Redmayne, que per molt que es disfressi i maquilli és impossible confondre amb una dona!

Eli Ramirez ha dit...

jejejejeje
estem d'acord (lo del di caprio tb: a veure si aquest any cau!)

Anònim ha dit...

Vigila amb el què dius, no facis enfadar a Putin que té mal caràcter aquest home.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails