26 de desembre 2015

Restaurants 2015 pendents

Abans de tancar l'any i fer el top ten que acostumo a fer de diverses coses (llibres, còmics, pel·lícules i restaurants), aprofito que avui és dissabte per parlar d'alguns restaurants que s'havien quedat per comentar i així començar el 2016 des de zero. 

- Ho separaré segons si és Barcelona o Lloret -

Barcelona
 • Tazza d'or: recordo el dia que vaig anar al restaurant aquest. Era la diada, el dia 11, i ho recordo perquè havia quedat allà amb unes amigues de la uni i jo anava amb l'estelada posada com si fos una capa de superman. Havia estat al tram davant de l'Auditori. :-)
  El restaurant està ubicat just a la sortida de la parada de metro de Guinardó-Hospital de Sant Pau, línia groga. Hi ha una mica de tot però sobretot val la pena menjar les hamburgueses que fan, ja que el pa està boníssim i la carn també. També cal dir que els preus estan ajustats i pots atipar-te sense deixar-t'hi una fortuna.

 • La Palmera. Situat a Enric Granados 57, aquest restaurant és ideal per anar-hi a dinar. Ambient tranquil i bona atenció del personal, amb un caràcter més aviat familiar que fan que t'hi sentis molt a gust. Vam agafar una ració de formatges que estava molt bona (la foto no fa justícia) i després jo vaig optar per un senzill pollastre a la planxa que s'acompanyava de patates fregides. Tot molt correcte.

 • Nap: lo d'aquesta petita pizzeria era una recomanació. Durant un trimestre vam tenir a les classes d'il·lustració una professora italiana (Anna Castagnoli) que ens en va parlar molt bé. Ens deia que era autèntica pizza napolitana, de les millors de la ciutat. O sigui que calia provar-ho, és clar. Hem trigat una mica en fer-ho, però fa poques setmanes vam decidir posar-hi els peus (i després vam repetir al cap d'una setmana hehe). Les pizzes realment estan molt bones. L'únic problema és que el local és súper petit (carrer de Gombau 30, al costat del Mercat de Santa Caterina). Però pel que he llegit han obert un local nou i més gran al barri de la Barceloneta.

 • Can Soteras. Tanco aquest pack de restaurants barcelonins amb aquest clàssic ubicat al Passeig de Sant Joan amb Diagonal.
  És un restaurant que va ser creat a l'any 1915 de la mà de Jaume Soteras (d'aquí el nom, clar). Ell va fer-se càrrec d'una fonda que existia ja en aquell punt i que era parada casi obligatòria de les persones que anaven cap al Born a vendre: feien menjar casolà amb els productes de temporada que els propis comerciants li proporcionaven. L'any 1930 es va convertir en el restaurant que és ara.
No em guanyaré la vida fent fotografia gastronòmica, ho sé.
  
Lloret 
 • Il Pomodoro: aquest rastaurant és un clàssic lloretenc. Tothom hi ha anat alguna vegada... i sinó, segur que n'ha sentit l'anunci a la ràdio. Tot lloretenc que algun cop hagi sintonitzat amb Ràdio Lloret (90.2) ha sentit el mític "cheri te quiero, cheri yo te adoro... a lloret pizzeria, il pomodoro". Mític.
  És un restaurant ubicat a la caleta (Sa Caleta, perdó, la zona de platja on hi ha caletes). Fan bàsicament pasta i pizza. Ma germana és molt fan i quan ve per Lloret ens hi fa anar :-) Crec que a l'hivern està tancat, no ho sé segur.

 • Ferreti: això és un local on anar a prendre algo on també s'hi pot menjar, però no m'atreviria a classificar-lo en la categoria de restaurant. És més aviat una "gelateria i més". És un local que han obert aquest estiu els de l'Hotel Rosamar (també tirant en direcció caleta, al passeig). Diria que és una franquícia i que n'hi ha més en altres llocs. Hi ha gelats i coses lleugeres com sandvitxos, amanides, coques i crêpes. A mi em va agradar molt perquè és senzillet. Ara a l'hivern suposo que tenen tancat, no ho sé segur tampoc (es que a Lloret a l'hivern quasi tot tanca).

 • Mas Vell: i un altre clàssic lloretenc, que hi havia anat de "jove" algunes vegades (sopars de classe etc.) però mai ho havia fet amb ma mare, i fa poc hi vam anar. És la típica masia catalana que no s'ha tirat a terra... i fa gràcia perquè s'ha mantingut ben bé al centre del poble. Han anat modificant el seu voltant, però ella és manté allà erre que erre (espero que si algun dia tanca el restaurant no tirin a terra l'edifici!!). El menjar és el típic que pots esperar: botifarra amb patates, torrades, carn a la brasa amb general (també paella i sangria, com es veu a la foto, don't forget this is lloret). Per cert la foto NO ÉS MEVA, està treta del Google.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails