27 d’octubre 2015

Portal de Santa madrona i Jardins del Baluard

El primer i tercer diumenge de cada mes i en horari de 11 a 14h es poden visitar els Jardins del Baluard i el Portal de Santa Madrona.

Estan situats al Paral·lel. El Portal de Santa Madrona és l'únic portal que es conserva actualment de la muralla medieval que cobria Barcelona (o sigui, no confondre amb la muralla romana). Es va contruir l'any 1378 i per sota el seu arc passaven a diari els comerciants, artesans i viatgers que venien a Barcelona. Ara nosaltres també podem fer-ho, i a més tenim la possibilitat de caminar pels Jardins del Baluard, que es troben a sobre de la muralla.Es curiós que fins l'any passat no s'haguessin recuperat aquests jardins. Vull dir... hi ha tantes coses històriques que ens estem perdent per falta de voluntat! (i ja no dic pressupost, que també, però pel que es veu quan interessa si que hi ha diners). 

Bé, el que deia, que tot i ser un espai de petit recorregut, val la pena ni que sigui per veure una cosa que mai heu vist. A més, que coi, Barcelona seguia plena de murs fins fa quatre dies! això em fot ràbia. Recordo que va ser una de les coses que més em van sorprendre quan les vaig saber. Va ser tard, no sé si perquè a classe mai vaig parar atenció o perquè mai ens ho van dir (no ens explicaven gaires coses, de Barcelona)(jo no sóc de Barcelona). Fins l'any 2004 no vaig ser conscient de la quantitat de muralles que cobrien la ciutat, i va ser gràcies a l'exposició ABAIX LES MURALLES que van fer al Museu d'Història de la Ciutat.
Segons llegeixo, hi ha una llegenda: als voltants del segle X hi va haver-hi un temporal de mar força potent. Un dels afectats va ser un vaixell francès que duien a bord les relíquies de Santa Madrona... i clar, entre el temporal i tot plegat, al final les relíquies es van quedar a Barcelona i es va convertir així en patrona de mariners.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eli, muchas felicidades y que pases un buen día 29.
Alazos. Pato

Eli Ramirez ha dit...

ay!! MUCHAS GRACIAS!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails