25 d’octubre 2015

Pel·lícula de la setmana: Segon origen

Feia mesos que  no anava al cine, i la veritat es que no tinc excusa: tenint unes sales a deu minuts de casa caminant i amb el preu super-reduït dels dimecres (4,40), no aprofitar-ho de tant en tant és quasi un pecat. Aquesta setmana hi he anat i m'he promès a mi mateixa que intentaria anar-hi més sovint :-)


Bé, la peli escollida ha estat "SEGON ORIGEN", que s'ha basat en la coneguda obra de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del segon origen". A veure, ens feia una mica de por com seria la versió, doncs el llibre és molt bonic (i un gran clàssic) i tots sabem que la majoria d'adaptacions deixen molt que desitjar.

I a a veure, la pel·lícula no és del tot bona... però dir que és dolenta tampoc seria just: a mi m'ha agradat. Trenca una mica amb l'essència del llibre (l'Alba no es "bruna") (verge no ho indica) sinó una noia d'origen anglès que utilitza el seu mòbil com a diari (i em pregunto quant d'espai hi deuria tindre....) i a més, hi ha coses que són bastant diferents. Es veu que el 30% del pressupost és d'origen anglès, o sigui que la explicació de l'Alba anglesa deu ser aquesta.

A part d'algunes incongruències de guió, crec que és una pel·lícula entretinguda i que té moments de tensió i nervis. A part, hi ha un bonic homenatge a Bigas Luna, co-director de la pel·lícula i mort al 2013.

No sé si sabeu de que va la història. És una situació catastròfica on hi ha dos joves protagonistes que es queden pràcticament sols al món i han de tirar endavant des del no-res i començar una nova humanitat. Bé, això seria el resum molt resumit, el que tothom ja sap: si voleu més, llegiu primer el llibre i després en tot cas mireu la pel·lícula. És un llibre curtet, no patiu!

Pd. No vull acabar aquest escrit sense fer referència a les escenes bibliotecàries del film.

Alba i Dídac a la biblioteca. (Seu Vella Lleida)
Making off

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails