07 de setembre 2015

L'àguila negra (Joan Carreras)

Un dels llibres que m'he llegit aquest any i que m'ha agradat força és L'ÀGUILA NEGRA. El vaig veure per Sant Jordi i em va cridar l'atenció perquè la cançó a la qual fa referència m'agrada molt, però no va ser fins una mica més tard que no vaig tenir-lo a les mans per a poder-lo llegir.

He de dir una cosa: em va costar entrar-hi. Em semblava un llibre estrany i els continus anars i venirs temporals al principi em van descol·locar una mica. Però bé, quan em passa això intento arribar fins a la pàgina 100 i si un cop allà segueixo pensant igual, llavors el deixo. (Hi ha llibres, però, que no puc ni fer 20 pàgines... i aquest any m'ha passat amb dos "best sellers").

L'àguila negra és un libre escrit per Joan Carreras i que enguany s'ha endut el Premi Sant Jordi.

Els que s'hi explica és la vida d'un home, en Marià Solvell.
Quan comença el llibre se'n presenta com un home sol, a punt de celebrar el setantè aniversari de la seva vida i encuriosit per passar uns quants dies en una mena de poblat nudista.
El que veiem tot seguit és un resum de la seva vida: els seus primers records amb els pares, les seves primeres relacions sexuals, la seva etapa hippie, la seva carrera professional convertida en dentista reconegut... tot això sumat als capítols del present, on veiem el seu dia a dia com a habitant nudista del poble en qüestió i les seves reflexions sobre el que ha sigut la seva vida.

La vida d'un home callat que sovint no va saber reaccionar com tocava a les circumstàncies de la vida.

Ja us dic, al principi sembla que no sigui res de l'altre món (i potser no ho és) però vas passant pàgines i t'acabes agafant dels personatges, els vas coneixent i vols saber-ne més. I tot això ambientat en una Barcelona canviant, una Barcelona sota la mirada de Franco que acaba sent la seu d'una de les manifestacions independentistes més importants de la història.

Us deixo amb una versió d'ÀGUILA NEGRA. Em perdonareu el sacrilegi però es que aquesta versió crec que és la que més m'agrada de totes! (Ol'Green, OHD)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails