21 de juny 2015

Pel·lícules de la setmana: Marsupilami, 10.000 km, Magical Girl

Aprofito aquesta secció "setmanal" per fer una mica de repàs a algunes de les pel·lícules que he vist darrerament. Algunes bastant dolentetes, altres una mica millor... ;-)

En busca de un Marsupilami (Sur la piste de Marsupilami) [Alain Chabat, 2012]

Exemple de pel·lícula MOLT DOLENTA. Vamos, una anada d'olla. I això que pel que he llegit a França va tenir éxit! (peli amb més racaudació 2012.... aquests francesos són bojos, jjajajaja).

La vaig agafar perquè de petita havia llegit còmics d'aquests del Marsupilami vaig pensar que seria divertida de veure, sobretot veient lo adorable que havien fet la criatureta en qüestió.
Però vamos, la peli en sí és una xufa. Va d'una gent que busca al marsupilami (una criatura llegendària) per guanyar pasta i per trobar també una flor que promet l'eterna joventut.

El punt de frikisme és TAL que un dels protagonistes és aficionat a la Céline Dion d'una manera descomunal. En un moment surrealista de la pel·lícula s'han de despistar als dolents per robar una cosa, de manera que es fa un playback de Céline que crec que és una de les coses més extranyes que he vist en els darrers temps:


Res més a dir.


10.000 km [Carlos Marques-Marcet, 2014]

Aquesta peli és una d'aquestes revelació de l'any passat. Com que havia guanyat algun premi i n'havia sentit bastant a parlar, vaig de decidir veure-la. I bueno. Sí... sí però no. 
Lo bo de la pel·lícula és que han aconseguit fer una cosa interessant amb un pressupost mot baix i una limitació molt clara d'espais i actors (pràcticament només surten dos espais i dos persones en tota la pel·lícula).
L'argument és senzill: una parella estable que viu a Barcelona es troba amb la situació que un dels dos (ella) ha de marxar perquè li han ofert una beca a l'altra punta del món (als Estats Units, a 10.000 km). La relació a distància es fa complicada i anem veient els alts i baixos de la parella, així com també l'ús que fan de determinades eines, com Facebook o Google Maps (de fet Google Maps té un protagonisme destacat).
A mi la peli se m'ha fet una mica pesada, però és una opinió personal...


Magical Girl [Carlos Vermut, 2014] 

I per últim aquesta impactant pel·lícula que també ha estat nominada als Goya i a algunes coses més. Ostia és una pel·lícula una mica rara, sobretot per l'impactant desenllaç que ens regalen al final de tot. 
Hi ha uns quants protagonistes, tres, que a mesura que avança la peli es van encreuant. Primer tenim un home que, amb una filla malalta de càncer terminal, decideix com sigui fer realitat el darrer somni de la nena: un vestit oficial d'una sèrie japonesa. Però com que val molta pasta, començarà a fer coses que potser no hauria de fer. Aquí és on entra la segona protagonista, la Bárbara, una dona amb algun problema mental que mig viu amb un home que sembla tenir molta pasta... i lligada a ella també tenim al Damián, un home que havia sigut mestre i que ha passat mitja vida entre reixes... Avís per a navegants: el final deixa una mica de mal rollo al cos.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails