28 de juny 2015

Peli de la setmana: Pell color mel (Aproved for adoption)

Fa unes quantes setmanes van fer aquesta pel·lícula d'animació pel BTV. Me l'havia recomenat la meva amiga Aina, i de fet va ser ella mateixa qui va alertar via whatsapp que estava a punt de començar ;-)


"Pell color mel" és una pel·lícula basada en un còmic, i a la vegada, el còmic està basat en la pròpia vida de l'autor: Jung.

Jung és un dibuixant que deu rondar ara els 50 anys. Ell mateix no celebra el seu aniversari quan toca, sinó que considera que el seu neixement es va produïr quan va ser rescatat del carrer i va poder ser adoptat per una família belga. Ell era un nen del carrer, com molts altres, a Corea. (Corea del Sud, per cert).

L'any 1971 va ser adoptat per una família que ja tenia varis fills, i això és el que intenta retransmetre la pel·lícula: el seu testimoni personal, el procés d'adaptació, la seva relació amb els seus germans o amb els seus pares, a vegades difícil.Ja de gran  Jung va decidir estudiar Belles Arts i no va ser fins l'any 2001 que va conseguir publicar la història que li ha donat la fama. El film parteix del punt de vista ja adult, quan decideix tornar a Corea per retrobar els seus orígens (i de fet a tota la peli fa ell de narrador).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails