11 de maig 2015

Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona

Aquest cap de setmana que mitja Catalunya ha pujat a Girona per lo de “Girona temps de flors”, (festa que val MOLT la pena) jo he optat per fer una cosa que no havia fet mai encara i sempre pensava que algun cop hi hauria d’anar: anar al Parc Cervantes per lo del Concurs Internacional de Roses Noves.


El Roserar del parc Cervantes

Aquest parc urbà es troba a l’inici de la ciutat entrant per la Diagonal. Té una grandària de 4 hectàrees i normalment hi ha 10.000 rosers de 2.000 espècies diferents (sí, qui ho diria que hi ha tantes roses diferents!).
El parc es va crear als anys 60 de la mà dels arquitectes Lluís Riudor i Joaquim Ma. Casamor, tot i que després es van anar fent canvis per adaptar-ho als jardins actuals. Hi ha moltes, moltes roses. De tot el món.Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona

Aquest any ha sigut la 15ª edició d’aquest concurs. L’objectiu és poder impulsar i difondre la tasca que es fa al parc i donar a conèixer roses de molts llocs, moltes olors i moltes varietats.
Hi havia molta gent!!! Tothom passejant pel mig del parc acostant el nas a la flor per veure quina olor feia. Tothom semblava expert en roses, jeje.


Els premis, 13 en total, s’atorguen valorant les diferents races de les roses, que segons la web poden ser: Híbrids de té i Grandiflores, Floribundes, Paisatgístiques, Miniatures-Entapissants i Enfiladissos.

El més curiós de tot és que les roses que es presenten al concurs són noves. Ja ho diu de fet el títol del concurs, però no deixa de ser sorprenent. Els roseristes les creen a partir de varietats existents i per tant són inèdites i no s’han comercialitzat mai. Imagineu! Els que es dediquen a això necessiten una mitjana de 10 anys de treball per crear una rosa nova, presentar-la a concursos o comercialitzar-les.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A casa dels meus pares hi ha un rosers espectaculars amb unes tiges que semblen arbres. Crec que el seu secret era que la meva àvia els hi tirava el suc de la carn crua perquè tinguessin més proteïnes, o siguin que son rosers dopats xD

Eli Ramirez ha dit...

Jajaja m'encanta el truc!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails