05 de març 2015

Edifici CNMC (Open House BCN)

Encara em queda material de l’anterior Open House XD. Bé, un dels edificis que també vaig visitar va ser el CNMC. Confesso que el meu interès vers aquest edifici era molt menor (vaig gaudir més amb el Banc de Sang o amb les Cavallerisses, inclús amb La Salle, encara pendent). El que passa és que aquest edifici el tinc molt a prop de casa i m’anava molt bé ;-)

Maqueta

Les sigles corresponen a “Comissió Nacional dels Mercats i la Competència”. La veritat és que no entenc massa el que hi fan i tampoc és que ho haguessin explicat amb gaire detall, però vindria a ser un lloc on vigilen que hi hagi bona competència entre mercats, supervisen que tot vagi bé i miren una mica tot això de les comunicacions electròniques, energètiques, gas... i algunes coses més.

La gràcia de l’edifici està en que sembla un fil de coure embolicant-lo, i que a més té annexada una fàbrica (CAN TIANA) d’una forma molt òptima. Ara us posaré fotos...

Can Tiana havia sigut una fàbrica i està protegida com a patrimoni industrial, cosa que significa que en principi no es pot tirar a terra. Però si transformar o adaptar, i això és el que han fet els senyors del CNMC: l’annexació de la fàbrica ha permès crear un auditori per a 300 persones, una llar d’infants i una terrasseta pràctica on poder fer esdeveniments a l’aire lliure.

Antic passadís de la fàbrica
Llar d'infants integrada al CNMC. En principi pels treballadors però oberta a tothom.
Sala d'actes

A més, l’edifici és sostenible en el sentit que s’han procurat bé els materials per tal d’optimitzar l’energia, posant plaques solars i materials per reduir la despresa de consum


Escales per anar a la terrasseta

Per cert, no vam veure l’edifici per dins ni res. Top secret. Només la planta baixa on hi ha la recepció i la maqueta; la part de la fàbrica amb terrassa inclosa i, d’allà, directes a l’últim pis de l’edifici per veure’n les vistes. Que hi farem, menys dóna una pedra ;-)

Vistes a la "grapadora" (Hub) i els Encants
Vistes al mar. (Terreny desaprofitat al davant)
  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig que tindrem posts de l’Open House fins la propera edició.
Abans treballava a prop d’aquest edifici i me’l mirava i pensava “no es maco, però tampoc es lleig”

Eli Ramirez ha dit...

jejeje si, encara em queda un edifici per comentar. XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails