08 de febrer 2015

Pelis de la setmana: Amor / El mayordomo

Segueixo veient pelis que tenia pendents, i d’aquestes dues n’he quedat molt contenta.

Amour [Michael Haneke] (2012)


Peli que en el seu moment va guanyar l’Oscar a la millor peli estrangera i que tracta d’un tema força dur: una parella de persones grans viuen feliços estimant-se molt fins que ella té un petit problema i queda paralitzada a la meitat del cos. El seu marit, que sempre l’ha adorat, li promet que encara que la seva salut es vagi complicant mai la portarà a l’hospital... i la degradació és més potent cada dia. La situació es va complicant, ella cada cop pitjor i ell cada cop amb menys forces. Una peli durilla sobre l’amor en situacions adverses potents com ara la vellesa i la malaltia i una molt bona interpretació tant de Jean-Louis Trintignant com d’Emmanuelle Riva
La peli també va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes, cosa que ja havia aconseguit anteriorment aquest director amb la peli de La cinta blanca.

The Butler [Lee Daniels] (2013)


Aquesta peli em va agradar molt!! Casi que el motiu principal és que no sabia de què anava. Bé, a veure, que ja sabia que anava d’un majordom de la casa Blanca... però com que no m’havia mirat gaire l’argument, pensava que era més aviat un drama d’aquests molt enfocats als afers interns polítics o ves a saber, i resulta que és una peli que parla de la igualtat i el racisme de l’Amèrica dels anys 60 i 70.

La història es basa en fets reals. Tot comença amb un petit noi que neix en un camp de cotó i que veu com l’amo viola a la seva mare i mata al seu pare. Davant d’aquest fet, una dona de la casa “l’entrena” per ser “esclau domèstic”. Les casualitats de la vida fa que vagi a parar a un hotel on va perfeccionant la seva tècnica de servir, i entre una cosa i l’altre acaba entrant a treballar a la Casa Blanca. (Apunt especial per mencionar que Eisenhower està representat per el desaparegut Robin Williams). I bé i els anys van passant: ell va pujant posicions i coneixent diferents presidents i de mentres a casa seva tiren com poden, i sobretot el seu fill gran que es converteix en activista per la igualtat entre blancs i negres (amb atac del Ku Klux Klan inclòs i fundació de les Panteres Negres). I bé, la peli acaba amb la proclamació a la presidència del país al primer president afroamericà, Barack Obama.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails