29 de gener 2015

Superman no es judío... (y yo un poco) (Bemon & Boudet)

L’última incorporació a la meva petita col·lecció de còmics és aquesta obra publicada per Norma a finals del 2014.


És una història on l’autor s’ha inspirat en ell mateix. Tracta d’un nen que és jueu i que el seu pare li vol vendre la moto com que ser jueu mola molt (no em malinterpreteu: no dic que no ho sigui), és simplement que el nen sap que és una mica diferent als altres en alguns aspectes –sobretot despullat- i per això una de les coses que li diu son pare és que Superman ho és (o, almenys, els seus creadors).

No és una obra profunda, sinó més aviat simpàtica, certament tendra. El nano viu amb el seu germà i la seva mare, i a vegades amb el seu pare, doncs estan separats. Al llarg de l’obra anem veient els dubtes del noi a mesura que creix, i que no li acaben de convèncer massa això de les tradicions. És una petita crítica a les coses que s’imposen (com la religió).

Els dibuixos de Émilie Boudet són molt bonics i ben tractats, jo crec que és una peça clau de l’obra (sense aquestes il·lustracions l’obra hi perdria molt...).
Curiositat: el còmic té versió curtmetratge (de fet crec que la idea va ser fer primer el curtmetratge i després van decidir fer-ne un còmic)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails