21 de desembre 2014

La pel·lícula de la setmana: Pànic a la granja (Panique au village)

Quan vaig estar a Toulouse ara fa un parell de mesos vaig veure un curtmetratge que em va agradar molt: Panique au village: La bûche de Noël. Estava fet amb la tècnica stop-motion, amb uns personatges nerviosets que no paraven de moure’s.

Ja, de tornada, vaig descobrir que el curt era només una història extra, un especial Nadal, i que els ninotets (un indi, un cowboy i un cavall) tenien peli pròpia i que estava editada al nostre país. O sigui que, mans a l’obra, vaig decidir fer la reserva a la biblio per veure-la quan abans millor.


El film data de l’any 2009 i està dirigida (o muntada) per Stéphane Aubier i Vincent Patar, que també n’han fet el guió. Les veus en fracès molen molt, però el doblatge en català està força bé també!

La història

L’indi i el cowboy (que no només és el que són, sinó que és així com es diuen) descobreixen de cop i volta que és l’aniversari del Cavall (sí, es diu així també) i clar, li han de fer un regal! O sigui que no se’ls hi acut res millor que regalar-li una barbacoa.... feta a mà.

Decidits a comprar el material, la cosa s’embolica quan en comptes de comprar 50 maons en compren uns 50000000000000000000000000, més o menys. I clar, la cosa no fa més que embolicar-se, i més encara si apareixen uns personatgets estranys al jardí...


Opinió personal: he de reconèixer que aquests tres personatgets són bastant adorables, així com la resta de veïns que surten. Són esbojarrats i súper expressius, tot i tenir la mirada fixa d’un ninot de plàstic... perquè no sé si ho he dit, però són tots ninots de joguina. Bé, el punt negatiu que li trobo és que crec que hi ha algunes escenes o trames que es fan un pel pesades: en aquest cas em va agradar MOLT MÉS la versió curtmetratge: era més simple, més curta i amb un principi i final més concretat.

Tot i així és divertida de veure, ja que està molt ben feta i té coses que són molt bones!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails